Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: február, 2011

Sült csicsóka

Kép
Nagyon szuper lett a csicsókatermésünk. rengeteg van és gyönyörű egészséges mind, bár a fotót a netről nyúltam, de majd a következő felszedésnél készítek a miénkről is. Vagy Zé készít majd:)
Padlizsánt és csicsókát sütöttem ebédre. A padlizsánt félbevágtam, tepsibe tettem, megszórtam egy kevés oregánóval, repceolajjal és ment is a konyhai csikótűzhelyünk sütőjébe. A csicsókát megmostam, de úgy, hogy némi föld maradjon rajta - ez nagyon fontos! Szükségünk van rá. És a miénk garantáltan bioföld, esszük is répával, céklával, karalábéval:) Négyfelé vágtam, szép nagyok a gumók, tepsibe tettem, megöntöztem kacsazsírral, fokhagymagerezdeket tettem melé bőven, a tetejére friss rozmaringot morzsoltam és 220 fokon 20 percig sütöttem. Ezért kapta a kacsazsírt és nem az olajat, ne csináljak használhatatlan transzzsírt a finom olajból. A csikótűzhely nem forrósodik fel ennyire, oda bátran használom.Nagyon finom lett minden, aki nem tud termeszteni csicsókát, keressen a piacokon, megéri. Írtam már r…

Elérhetőség

Kép
Az emberek azt hiszik, hogy a Tao csak hegyi emberek tündérmeséiből vagy sárkányon lovagoló istenségekről költött titokzatos versekből ismerhető meg. Mások kijelentik, hogy aprólékos szertartások, ijesztő talizmánok és a szellemi megszállottság mélységeiből jövő motyogások szükségesek a megértéshez. Ez egyszerűen nem igaz. Miért állítanánk mások élményeit a magunké elé? A Tao ott van mindannyiunkban. El kell ismerni, az ember személyes tudatlansága rendszerint elkendőzi nála a Tao belső érzékelését, ez azonban nem jelenti a Tao nemlétét, sem jelentéktelenségét. A Tao mindig ott van, bármikor megtapasztalhatjuk, ha megnyitjuk magunkat előtte.
Vajon süt a nap? Éjszaka követi a nappalt? Kék az ég? Vannak érzéseid? Akkor megismerheted a Taót, közvetlenül és azonnal. Ne késlekedj, ne képzeld magad túlságosan jelentéktelennek. Érezd. Most rögtön. Amíg élsz, a Tao itt van, karnyújtásnyira.Teng Ming-Tao

Költői cica-intermezzo

Kép
Popper Pétert olvasgatok mostanában, nagyon szeretem az írásait (és persze Weörest is, majd látni..izé olvasni fogjátok). Amit beidézek nektek, nagyon megragadott. Különösen azért, mert Ciróka cicám - őt látjátok a fotón, tavaly decemberben készült - tizenhat éves lesz szeptemberben, szép kor. Viszont egyre többször jut eszembe, hogy hamarosan elveszítem őt. Rágondolni is rémes. Megmentette az életemet is, írtam erről korábban. Egy csoda a kis lénye, boldog vagyok, hogy vele élhetek.
A poszt címét is Poppertúl nyúltam le, és akkor jöjjön az írása:Az őstörténetben az ősférfi a macska ellensége lett. Ám azóta születtek mágikus férfiak, akik meglátták a macskában azt a titokzatos szépséget és bölcsességet, ami csak az övé minden állatok között.Simaselymű a szőröm, karcsú a testem és fogaim hófehérek
ezért kegyel a legmagasabb úr, dél piros papja, kilens mély bók a nevének.
Hálótermében, nagy vánkoson alszom, selyemszőröm szétsimul a selymen,
hátamat álom púposítja, rózsaszín orrom a földre e…

Köszönöm, MJ!

Kép
Nagyon kedves blogger "kollégától", MJ-től kaptam. Nem most, hanem pár héttel ezelőtt, de csak most jutottam oda (ide), hogy meg is köszönjem. Köszönöm, kedves MJ! MJ-t itt találjátok: http://mjozsef.blogspot.com/Nem úgy van ám, hogy kap az ember egy ilyesmit és jól meg is tartja. Így kell cselekedni:
-Írj egy bejegyzést,amelyben közzé teszed a Liebster-Blog képet,és másold be ezt az útmutatót.
-Linkeld be annak a személynek a blogját,akitől a díjat kaptad,és hagyj nála egy hozzászólást,hogy elfogadod a díjat,és add meg a bejegyzésed elérhetőségét.
-Ezután gondolkodj el,melyik az a 3-5 blog, amelyiknek tovább szeretnéd adni a díjat, linkeld be őket a bejegyzésedbe, és értesítsd őket egy hozzászólásban a jelölésről.
-Tehetséges kezdő blogolókat részesíts előnyben, ne olyanokat jelölj, akiknek több 100 követője van.
Sok szeretettel adom tovább a díjat nekik:
Eszter: http://eszterszappan.blogspot.com/Vera: http://veravegakonyhaja.blogspot.com/Szilda: http://rosselrecept.blogspot.com…