tag:blogger.com,1999:blog-1297088546149979124.post2013702598826973720..comments2023-04-17T17:36:01.294+02:00Comments on Biokert és lélek: A tartósítás ősi módszereTarahttp://www.blogger.com/profile/09720751330772001951noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-1297088546149979124.post-89520853391626443952010-02-16T05:43:24.829+01:002010-02-16T05:43:24.829+01:00Laci írta:Kedves Tara!Főleg a C-vitamin érzékeny a...Laci írta:<br><br>Kedves Tara!<br><br>Főleg a C-vitamin érzékeny a hőre. Sajnos érzékeny az aszalásra is. Hihetetlenül gyorsan bomlik, és főleg levegővel érintkezve oxidálódik. Ezért télen a legfőbb C-vitamin forrásunk marad a burgonya és a déli gyümölcsök. Igen, a burgonya. Igaz, hogy a savanyú káposztában több a C-vitamin, de a burgonyából viszont sokkal többet fogyasztunk.<br>A hőkezelés nem teszi tönkre az A, D, E és a legtöbb B-vitamint sem, de az ásványi anyagokra sem hat.<br>Sok sikert az új blogodhoz.<br>LaciTarahttp://www.blogger.com/profile/09720751330772001951noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1297088546149979124.post-18636413419871568072010-02-16T05:43:24.828+01:002010-02-16T05:43:24.828+01:00Igen, a burgi is jó lenne, de ott is az történik, ...Igen, a burgi is jó lenne, de ott is az történik, hogy elvész a C vitamin főzés közben. Marad a savanyú káposzta:) Egyébként a savanyítást is meg fogjuk tanulni, így biztosan nem kerülnek bele adalék anyagok.<br><br>Köszönöm a jókívánságot, Laci!:) Talán lesz néhány olvasó, akit érdekelni fog a blog.Tarahttp://www.blogger.com/profile/09720751330772001951noreply@blogger.com