2010. október 30., szombat

Brokkolifelfújt


Hozzávalók:

1 kg körüli brokkoli
2 l víz
kevés só
4 evőkanál tejföl
3 tojás
5 dkg reszelt sajt (parmezán vagy más)
1 evőkanál ghí vagy vaj

Megmossuk majd kis darabokra aprítjuk a brokkolit. A vizet felforraljuk, megsózzuk. Beletesszük a brokkolit és tíz percig főzzük. Ha megfőtt - ne főzzük túl, ne vesztíse el a szép zöld színét - kevés főzővízzel összeturmixoljuk, pürésítjük, majd hozzáadjuk a tejfölt. Összeforraljuk.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat pici sóval kikeverjük, majd a már nem túl forró püréhez adjuk. A sütőt közben előmelegítjük 200 fokra. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és a reszelt sajttal együtt óvatosan hozzákeverjük a brokkolipüréhez.

Egy nagy formát kikenünk ghível vagy vajjal, a felfújt masszát kétharmad részig beletöltjük. A sütő közepére téve 40 percig sütjük. Azonnal tálaljuk, mert hamar összeesik. Kevés ghível megöntözött vadrizs illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...