Mostanában igyekeznem kell, hogy gabona, rizs, krumpli, tészták nélkül ehető, finom és laktató ételeket alkossak. Egyik ilyen a képen látható. Így készítettem:
hozzávalók:
1 közepes póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál ghí
50 - 70 dkg gomba
őrölt fehér bors
majoranna
20 dkg sajt
két közepes brokkoli
A felkarikázott póréhagymát és a vékony szeletekre vágott fokhagymát megforgattam a ghíben. Van egy jó kis párolóedényem, amiből könnyen eltávozik a gőz, azt használom ilyenkor, de lehet wokban is készíteni, úgy is jó lesz.
Belepakolom a felszeletelt gombát - nagyon szeretjük a laskagombát, általában azzal készítem, vagy Zircen veszek bio csiperkegombát a Magyarok Szövetségétől, olcsón, 500 Ft-ért adják kilóját - és megfűszerezem (bors, majoranna, minimális só) és puhára párolom.
Közben egy másik gőzölőedényben forró víz felett megpuhítom a rózsáira szedett brokkolit. Csak pár percig, ne veszítse el a szép zöld színét.
Egy tepsit, vagy tűzálló tálat kikenek ghível, és sorban lerakom a megpuhult brokkolit és gombát, reszelt sajttal lefedem, előmelegített sütőbe teszem, 180 fokon fél óra alatt meg is van. Ilyenkor télen, ha mínuszok vannak, befűtünk a konyhai csikótűzhelybe is, annak a sütőjében is tökéletesen elkészül.
Ez szuper jó recept! Holnap kipróbálom.:))
VálaszTörlésKöszönöm Neked.
Szeretettel üdvözöl: carpe diem
Nagyon finom és nagyon könnyű elkészíteni. A sajttól tartalmas is, megéri kipróbálni. Egy kis változatosság:)
VálaszTörlésJól hangzik, megsütöm! A kép alapján azt hittem, paradicsom is van rajta, de akkor az valószínűleg a megpirult sajt a tetején (?). Esetleg milyen lenne tojással dúsítva (igaz, akkor már felfújt jelleget ölt...)?
VálaszTörlésÜdv,
MW
szia MW, nem, az sajt valóban, jól megpirult, picit jobban is, mint szerettem volna:)
VálaszTörlésTojás az jó, de Bieler dokitól megtanultam, hogy ne keverjük a fehérjetípusokat, nem jó a szervezetünknek. Vagy sajt, vagy tojás:) Hiszek neki. Egy esetben teszek kivételt: rántott husi:) tojás, zabkorpa, ez a panír.