2014. március 20., csütörtök

Itt a tavasz


Végre alábbhagyott a szél, napokig szélvihar volt, egy-két napot tudtunk kertezni eddig. Idén már nem veteményezünk, illetve csak egy egész pici konyhakert lesz a házunk közelében, petrezselyem, zeller, ilyesmi. Annyi ártalom jön felénk a szomszédoktól, az utcáról, hogy már nem nevezhetjük biokertnek a kertünket. Mi továbbra sem használunk semmi vegyszert, de az átáramló benzingőz, az égetés egészségre ártalmas termékei tönkreteszik a veteményeinket. Paradicsomunk sem lesz, megvesszük majd, ami kell, a győri bioboltunkban. Ha egyáltalán itt maradunk, mert hirdetjük a házat.

Lassan kiheverem Teó kutyám, cicám elvesztését, még mindig nagyon fáj, de mit lehet tenni. El kell fogadni. A képen a két kis kölyök szőrös gyermekünk, a kisebb Yoda, a nagyobb - de fiatalabb - Milu. Aranyos két kutyus, de még idő kell nekem, míg igazán a magaménak tudom érezni őket. Yodát jobban megszoktam már, Milu nagyon eleven, nevelgetjük, tanul is, de még van mit.

Majd készítünk fotókat a kertről, egyelőre még tél végi, tavasz kezdeti állapotok vannak. Medvehagymáink szépen kibújtak, eszegetjük és az ibolyát is. Tyúkhúr meg pitypang van bőven zöldnek, keressetek, egyetek, kell a vitamin nagyon. Tyúkhúr egész télen volt, jól jött a salátába.

Átalakítjuk a kertet, de erről majd máskor írok.

4 megjegyzés:

  1. Valóban tavasz van. Már itt az ideje. Lehet dolgozni. Aminek nem igazán kellene az nagyon szépen zöldell. Tyúkhur az nálam is volt bőven. Már nincs.
    Jó munkát nektek!

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük, Gyula, neked is szép napsütéses napokat, jó munkát!

    VálaszTörlés
  3. Ha sido un placer visitar tu bloc, te invito a visitar el mío, i el nuevo post sobre la Pascua y sus dulces que te encantaran.
    Espero que nos volvamos a ver y si no eres seguidora me encantaría que lo fueras, te espero en mi bloc elracodeldetall.blog

    VálaszTörlés
  4. Elköltöztök? Merre?

    Pedig felétek még sokkal tisztább a levegő, magasabban is vagytok a környező településeknél... Mi oda járunk tüdőt szellőztetni az emlegetett nagyvárosból.

    VálaszTörlés

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...