Jön az őszi nagytakarítás, érdemes a konyhában kezdeni. Első lépésként mosogassunk el, minden edényt tegyünk a helyére. Apró trükk, de ha ezzel kezdjük, az üres mosogató láttán könnyebben megy majd a folytatás. Ha nem tudunk elbánni az egyes foltokkal, ráégett ételmaradékokkal, vessük be a következőket:
- ha a zománcos edényeket súrolni kell, ne a fémszivaccsal és az erős vegyszerekkel próbálkozzunk, egyszerűen dörzsöljük csak át sóval, így nem veszti el a fényét. A megbarnult zománcos edényeket krumplival varázsolhatjuk ismét újjá. Főzzünk bennük nyers krumplit, majd álljon a vízzel együtt egy napig, végül ismét felforraljuk. Ha kész, az edényeink újból tiszták lesznek.
- ha a serpenyő aljáról nem tudjuk eltávolítani az odaégett ételmaradékokat, akkor szintén a sóval érdemes próbálkoznunk. Vizezzük be a serpenyőt, vastagon hintsük be sóval, majd hagyjuk állni egy órát. Ezután könnyen eltávolíthatjuk az odaégett részeket.
- ha a lábosainkon vízkövet találunk, áztassuk be azokat 10%-os ecetes oldatba. Hagyjuk állni fél órát, majd szódával öblítsük át. Végül átmossuk meleg mosogatószeres vízzel.
forrás: Femina
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése