Harminc dekányi bulgurt vízzel leforrázunk, picit megsózzuk. Kétszer annyi vizet adjunk hozzá, mint a bulgur maga. Főzést nem igényel, mert a bulgur még zsenge állapotában leszedett búza, így tökéletesen elég a forrázás. Takarjuk le az edényt egy fél órácskára, hogy jól megszívja magát a gabonánk.
Mikor megduzzadt és megpuhult, magába szívta az összes folyadékot, beletehetjük a nyers vagy főtt zöldségeket, kinek-kinek ízlése szerint, szárnyalhat a fantázia. Uborkát, hagymát, kukoricát, paradicsomot, párolt karfiolt, bármit, amit szeretünk. Lehet belőle reggeli vagy vacsora, de van, akinek ebédre is elég, laktató étel és finom.
Nagyon jó. Szeretem én is használni, főztem már a gyerekeknek tejberizs alternatívájaként , és nagyon szerették. A burgul a titka a falafel egybenmaradásának is sütés során (titkos hozzávaló)
VálaszTörlésOlyan kis zsengén finom állaga van, különböző töltött zöldségekbe is kiváló, meg így is, ahogy te csinálod.
Tényleg nagyon finom és könnyen és gyorsan elkészíthető.Írok majd falafel receptet is, ha már így eszembe juttattad:)
VálaszTörlés