2011. március 25., péntek

Elismerés az MME-től


Vagyis a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettől. Minden télen meg egyébként is, etetjük, pátyolgatjuk a madárkákat. Részt vettünk és veszünk folyamatosan a "madárbarát kert" programban, most pedig ezt a szép táblácskát kaptuk, ki is tettük a kapura nyomban. Na nem dicsekvésképp, inkább azért, hogy példát mutassunk.

Örömmel tapasztaljuk egyébként, hogy a falunkbéliek mennyire nyitottak az új dolgokra. Elfogadják, amit mondok, elkezdték például megszeretni a csalánt, mint ehető növényt, vagy mint folyékony trágyát a növényeknek. Szomszéd Katónk lelkesen issza a csalánteát, nekem meg örvend a lelkem, ha hallom, kell a jó szomszéd a háznál, Isten tartsa meg egészségben sokáig:) Valamelyik nap jön az egyik tanítónéni megnézni a kertünket, biokertet szeretne ő is, szeretné látni, milyen a talajtakarás, milyen társulásban ültetjük a növényeinket, egyáltalán, hogy boldogulunk itt az új otthonunkban.

Még az égetésről szeretném leszoktatni az embereket, annyira jó lenne. Kell a földnek a sok levágott gally, egyéb növényi hulladék, vissza kell forgatni mindet. Előbb-utóbb ez is sikerül majd, tudom.


5 megjegyzés:

  1. Igazán gratulálok! Kellemes hétvégét kívánok!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép kezdeményezés, helyes példa! Nekem is fontosak a madarak, a természet. Gratulálok!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen:) Neked is szép hétvégét, MJ, bár azt olvasom, jön a hideg. Pedig olyan jól haladunk a kerttel, most megint szünet jön sajnos.

    De örülök, Joe, jó lenne sok követő etetni télen a madarakat, sok elpusztul. Nálunk jó dolguk van és sok ennivalójuk. Sövénynek is olyat ültettünk, ami ehető (bogyósokat).

    VálaszTörlés
  4. Jön. Az eső már (16.00) itt is van. Szerencsére a csónakkal pont elkészültem, a jövőhéten mehet a tóra és irány a vizek világa. Megkeresem a hattyúkat is.

    VálaszTörlés
  5. De jó neked, MJ:) ilyenkor hiányzik a sziget, mennék én is a Dunára. De amikor a szúnyogok is eszembe jutnak, már nem annyira vágyom vissza. Itt nincsenek. Fotózz hattyúkat, jó?:)

    VálaszTörlés

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...