2011. június 1., szerda

A test ritmusa


Nagyon fontos megérteni a test ritmusát. Nem lehet változtatni rajta. Beáll, abban a pillanatban, ahogy megszületsz.

Egyszerűen figyeld a saját ritmusodat. Ha korán ágyba kívánkozol, akkor feküdj le korán és korán reggel kelj fel. Amint megérted, milyen időbeosztás illik a ritmusodhoz, legjobb, ha rendszeressé teszed. Ha lehetséges, tedd állandó szokássá; ha olykor nem lehetséges, az is rendben van, de ne tedd rutinná a rendszertelenséget. Mára sok kutatást végeztek a testritmusról, és úgy tűnik, lehetetlen megváltoztatni. Ez valami olyasmi, ami benne rejlik a sejtekben; a sejtek programozva vannak.

Vannak madarak, amelyek elalszanak napnyugtakor. Egyszer ezeket a madarakat szobákba helyezték, és félrevezették. Amikor kinn éjszaka volt, a szobában égett a lámpa, és amikor kinn nappal volt, a szobára sötétség borult. A madarak hónapokig éltek ezekben a szobákban.

Neurotikusok lettek, öngyilkosok lettek, vagy egymást gyilkolták, de a testritmusukat nem lehetett megváltoztatni. Elaludtak, amikor nappal volt a szobában és ébren voltak a sötétben. És természetesen nagyon szokatlan volt a testüknek éjszaka ébren maradni - valami különöset kezdtek érezni, valami furcsát és ez megviselte a szervezetüket.

Ezért egyszerűen kövesd a saját ritmusodat.

8 megjegyzés:

  1. Ha ez ilyen egyszerű lenne a mai világban! :)

    VálaszTörlés
  2. Minden egyszerű a mai világban is:)

    VálaszTörlés
  3. Mi van akkor ha az ember változik?
    Én a tyúkokkal feküdtem és a kakasokkal ébredtem.Közben kialakult nálam a cukorbetegség,2évig nagyon rosszul aludtam, vagyis csak éjfél után jött álom a szememre.Mostmár gyógyszer meg diéta van, de tyúkok meg kakasok nincsenek.bagoly lettem,éjfél előtt nincs alvás.

    VálaszTörlés
  4. Van egy meglepim számodra a blogomon!:) Sok szeretettel!
    http://edit-gondolataim.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  5. Piroska, biztosan van változás, esetleg éppen külső körülmények hatására. A betegség is befolyásolhatja. De a lényegünket, a jellemünket, a tulajdonságainkat tekintve nem nagyon változunk - nálam okosabbak szerint.

    VálaszTörlés
  6. Edit, benéztem, köszönöm szépen, hogy gondoltál rám, de nem illik elfogadnom, mert nincs időm mostanában még poszt írására sem, annyira lefoglal a kert és a munkám. Nem tudnám 12 helyre tovább küldeni, ezért nem is hozhatom el a kitüntetést.De jólesett, köszönöm szépen.

    VálaszTörlés
  7. Szia!
    Nézz be hozzám kérlek-
    http://mjozsef.blogspot.com/2011/06/dijak.html
    -és fogadd szeretettel!
    Szép napod legyen!

    VálaszTörlés
  8. Kedves Józsi, nagyon köszönöm, de csak azt tudom válaszolni, amit Editnek is: nagy feladat egy ilyen díj, ha nincs az embernek ideje. És nekem mostanában nincs, sok a munkám, valamint a kert és a háztartás így együtt nagyon leköti az időmet.

    Nem fogadhatom el, de nagyon szépen köszönöm, hogy gondoltál rám.

    VálaszTörlés

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...