2009. július 14., kedd

Ahogy élünk


Ami ma jó, az a tegnapi jóra épül. Ezért kell folyamatosan figyelnünk a tetteinkre. Vegyük példának a takarékos embereket. Az ételmaradékot összegyűjtik, komposztálják. Inkább otthon étkeznek, nem mennek étterembe, fontos számukra az étel egyszerűsége, minősége. Nem pazarolják a vizet. Körültekintően vásárolnak. Nem költik a pénzüket jelentéktelenségekre. Pontosan erre a szemléletre van szükségünk a spiritualitáshoz, de a válság túléléséhez is.

Energiáinkat ne pazaroljuk olcsó szórakozásra, inkább összpontosítsunk a számunka legfontosabb dolgokra. Az információt se össze-vissza gyűjtögessük, próbáljuk átfogó egészbe rendezni, meglátni az összefüggéseket, érteni, mi miért történik.

Az, hogy életünk nagyszerű vagy szánalmas, a napi aprócska tetteink rendezésén múlik. Úgy rendezzük el a részleteket, hogy megfeleljen nekünk, hogy egy őszinte, tiszta, becsületes és kellemes egésszé alakuljon végül. Csak így kerülhet értelem az életünkbe.

4 megjegyzés:

  1. Ez kellett most nekem!!!Köszönöm!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Örülök, ha segíthettem:)

    VálaszTörlés
  3. Remélem nem haragszol,hogy felraktam a blogomban ezt a bejegyzésedet a blogod ajánlásával.

    VálaszTörlés
  4. Haragudni?:) Inkább nagyon jó érzés.Télen több időm lesz blogokat olvasgatni, most perceket töltök csak a neten, nagyon lefoglal a költözés, a szervezés. A tél már nyugalmas lesz.

    VálaszTörlés

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...