2009. július 17., péntek

Napfelkelte


Korán ébredtem és kimentem megnézni a napfelkeltét. Dombocskán áll a házam, igaz, ilyenkor lombosak a fák és takarják egy picit, de a nap bevilágítja ez erdőt, eget, mindent. Gyönyörű látvány. Fáztam, hűvös a reggel hálisten, mezítláb mentem ki, szeretem érezni a harmatos füvet.

Délben viszont rekkenő hőség van, igazi kánikula, tegnap alig bírtuk ki a légkondi nélküli fekete színű autóban, nyolc órát utaztunk, azt sem tudtam, hogy hűtsem magam, de túléltük. Rengeteg a szúnyog a szigeten, a Bakonyban nincs szúnyog és nincs hőség sem. Igaz, ma már a szigeten sem lesz, tegnap este irtottak. Kész van a tető, Jozék haladnak szépen, ott vajon milyen a napfelkelte? Hamarosan láthatom.

Este is nyár van, forróság. Mindig korán kellene kelni, akkor minden nap láthatnám ezt a csodát, de elég lusta vagyok, ha nincs feladat, szeretek sokáig aludni, bár ez inkább téli hóbort. Bagoly típusként szeretem a békés estéket, éjszakákat, főleg kettesben Zével. Jó sokáig fent lenni, kellemesebb is a hőmérséklet ebben a trópusi nyárban.

Monet festménye: Napfelkelte

6 megjegyzés:

  1. Milyen jól tetted!!!!!
    Ma én is korán ébredtem,de kínzó migrénre.:(
    Kiültem a teraszra,de állabdóan jöttek a szúnyogok...:(megőrülök tőlük!
    Ó,napokban hallottam,hogyha citrommal bekenjük magunkat,akkor nem jönnek ránk.:)Jókor jut az eszembe.:)
    Na,majd este.....
    Én is bagoly-típus vagyok sajnos,pedig jó lenne korán kelni,de nem bírok.

    VálaszTörlés
  2. Én pacsirta típus vagyok, s bizton állíthatom, hogy gyönyörűek a napfelkelték a Bakonyban.:)))

    VálaszTörlés
  3. Tegnap előtt irtottak itt a szigeten, most jobb valamivel. Szinte hihetetlen, de a Bakonyban ott, ahol élni fogunk, nincs szúnyog. Este sem. Ezt mondják Jozék.Nagyon megnyugtató:) Van viszont darázsfészek tucatjával, minden ólat, kerti vécét le kellett bontani emiatt. Remélem, végleg eltűnnek, nagyon szeretnek engem megszúrni én meg feldagadok és úgy nézek ki, mint egy kölökgólya.

    A citrom állítólag jó valakiknek szúnyog ellen, nekem nem ér semmit sem, kipróbáltam. Ettem is minden nap egyet tavaly nyáron és kentem is magam vele, semmi eredmény. Az Offok sem jók, Egyedül a Protect B vált be, azt fújkálom magamra, de azt is kezdik megszokni ezek a kis vérszívók.

    Bagoly típusnak lenni jó, mert az esték is nagyon szépek tudnak lenni. Viszont a hajnalok..az az igazi.Köszi Csutkalány, lecsekkolom hamarosan, igazad van-e:) Persze tudom, hogy igen. A Bakonynál nincs szebb a világon, meg még a Balatonnál, a Dunánál, a szigetnél sincs szebb:)

    Az is nagyon jól tud esni nekem, hogy miközben itt kánikula van, a Bakonyban kellemes a hőmérséklet, még csak melegem sem volt a kertünkben csütörtökön. Mindez szúnyogok nélkül, maga a Paradicsom:)

    VálaszTörlés
  4. És az alkony már semmi?
    Egy ideje kifejezetten alkonyi időben megyek ki friss füvet vágni a lánykáimnak.
    Már majdnem mindenütt learattak, sárgálik erős szinekkel a tarló, s ebben a langyos nyugalmasabb időben minden megelevenedik.
    A fű harsog a sarlóm alatt, egerészölyvek víjjognak, a nap lassan narancsba vált, finom párafüggönyt húz maga elé, készül végleg eltűnni - éppen a Bakony irányában.
    Ma még...
    Mert fordul a nyár és útjában lefele halad, s szüret után, már a Balaton felett tűnik majd el.

    VálaszTörlés
  5. Insz, gyönyörűen írtad le:)

    VálaszTörlés
  6. Dehogynem, a naplemente is milyen gyönyörű.alig várom, hogy meglássam milyen ott, amikor a vár mellett vagy picit odébb a hegyek mögött eltűnik a Nap. Joz azt mondja, télen talán alig látom majd, olyan magasak körben a hegyek:)

    VálaszTörlés

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...