2009. október 4., vasárnap

Folytassuk a fürdőszobával


Ha már nagytakarítás, nem hagyhatjuk ki a fürdőszobát sem. Hogy a hűvös őszi estéken valóban jólessen a melegítő fürdő, fontos, hogy a kád is csillogóan tiszta legyen és a csempéken, a csapokon lerakódott vízkőtől is megszabaduljunk. Hogy hogyan?

 • Ha a kádunk túl van már a fénykorán, akkor ne kíméljük. Egy kevés hidrogén-peroxidhoz keverjünk porrá tört borkövet, majd pépesítsük némi vízzel. Adjunk hozzá szalmiákszeszt, majd az egésszel - persze gumkesztyűvel, kefe segítségével - kenjük be a kádat. Hagyjuk hatni két órán keresztül, majd alaposan sikáljuk át, végül bő, forró vízzel öblítsük le a kádat.

 • Az esetleges rozsdafoltokkal is könnyedén elbánhatunk bórax és ecet keverékéből készült oldattal.

 • A csempék fényét könnyen visszadhatjuk, ha a vízfoltokat előzetesen zöldbékás tisztítószerrel átitatott szivaccsal átdörzsöljük, majd szalmiákoldatos papírkéztörlővel áttöröljük.

 • A csapokról a kevésbé makacs vízkövet citromlével távolíthatjuk el egy szivacs segítségével. Átdörzsöljük, majd egy száraz, puha ronggyal áttöröljük. Ragyogóak lesznek.
  A WC kagylót bórax és citromlé keverékével bekenjük. Hatni hagyjuk két órán keresztül, majd alaposan átkeféljük.

7 megjegyzés:

 1. Szia!
  Ha ez a Ti fürdőszobitok, akkor engem most esz meg a sárga irígység:)

  VálaszTörlés
 2. Sárgaréz küszöbbel kínlódom.. Takarítós műsorban kólával tisztították. Kipróbáltam, csodát tett, de a küszön két hét után sokkal jobban elszínezősött mint előtte....:-(
  Valami ötlet?

  VálaszTörlés
 3. Nem a miénk, de a miénk is gyönyörű. Hasonló a színvilága.

  Dorka, zöldbékás tisztítószer, puha ronggyal áttörlés. Ha most el van piszkolódva, akkor félbevágott citrommal lemosni, alaposan megtörölni, puha ruhával.

  VálaszTörlés
 4. ...egyébként meg most válaszoltam neked a tumblr-ra és különbenis grat a szép házhoz! :)

  Gasper

  VálaszTörlés
 5. Köszi, olvastam de posztban válaszoltam, nem értem jól azt a hülye tumblert:) és köszi a gratot is a házhoz, nagyon szeretjük. A kertet meg most alakítgatjuk:) annyira szép az ősz, jó meleg van.

  VálaszTörlés
 6. De én már a posztra reagáltam :))

  Az idei ősz meg igazi kegyelmi állapot, még Krúdyt sem szedtem elő, annyira jó az idő. :))

  Gasper

  VálaszTörlés
 7. Megtaláltam végre:) Na jó, folytatom. Te is Krúdy?:) Mostanában én is beleszerettem újból, megvettem egy csomó könyvét, amit régebben olvastam. Valahogy még mindig az 1900-as századfordulós világba vagyok szerelmes, nála jobban senki sem írja le az akkori Pestet. Meg George Lukácsnál jobban:)

  A könyveim még a padláson vannak, bútorunk még nincs, pár hónap múlva lesz csak. Alig várom.

  VálaszTörlés

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...