2010. augusztus 13., péntek

Petrezselymes hal céklával



Tőkehalfilét vettem hozzá, mert az elég vastag, nem esik szét a sütésnél. Besóztam, meglocsoltam egy kevés citromlével és vajon megpároltam, majd viszonylag pirosra sütöttem mindkét oldalát. Gyorsan elkészül, a hal nagyon hamar puhul. Tányérra téve megszórtam apróra vágott petrezselyemmel.

A céklát előre elkészítettem. Hat darab hosszúkás céklát vékonyra szeletelve megpároltam egy kevés repceolajon, nem túl magas hőfokon úgy, hogy ne sok levet eresszen, lédús maradjon. Mikor puhának éreztem, salátástálra tettem, tárkonyos ecettel és tormával ízesítettem, cukor nélkül természetesen, a végén szórtam rá pár szem köménymagot.

3 megjegyzés:

  1. Aha. Pont most kérdeztem a másik blogon, hogy mik a tapasztalataid, hogy megy az átállás, de látom majd október végén. Kivárom. Biztos meglesz az eredménye a paleonak!
    A tejet csodálom hogy tudod megállni.. én annyira szeretem. Esti hideg narancslevemről átszoktam a forró tejre. Bealszom tőle 2 perc alatt, mit egy jóllakott óriáscsecsemő..
    Húsos kajával nem keverem egy ideje (csak néha .. mert aki kóstolta a vajon párolt medaliont ÍÍÍjjjáááj...
    Dorka

    VálaszTörlés
  2. A halucid tetszik ! Sokkal több tengeri halat mindenkinek ! Olaszországban pl. ez ellensúlyozza a sok tészta hatását. Az olaszok koleszterinje általában rendben van. A fotó is remek.
    Dorka

    VálaszTörlés
  3. Baj van ám a tengeri halakkal, tele vannak nehézfémekkel állítólag. Iszonyú szennyezettek a tengerek. Eszünk azért néha, mert finomak, de jobb a busa. Csak Zé nem eszi meg, képtelen szálkás halat enni, fóbiás:)

    VálaszTörlés

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...