2012. január 20., péntek

Téli álom


Szükségtelen huszonnégy órán át melegnek maradni. Az fárasztó lenne. Szükség van egy kis pihenésre. Amikor hideg vagy, az energia befelé mozdul; amikor meleg vagy, az energia kifelé mozdul. Természetesen mások azt szeretnék, ha mindig meleg lennél, mert akkor az energiád feléjük halad. Amikor hideg vagy, az energiád nem halad feléjük, ezért sértve érzik magukat. Azt fogják mondani neked, hogy hideg vagy. De erről neked kell döntened.

Azokban a hideg pillanatokban téli álmot alszol, visszavonulsz a bensődbe. Ezek meditatív pillanatok. Ezért én azt javaslom: amikor hidegséget érzel, zárd be az ajtót a kapcsolatok előtt, és a másokkal haladás előtt. Ha azt érzed, hogy hideg vagy, menj haza, és meditálj. Ez a megfelelő pillanat a meditáláshoz. Az energia belül mozog, meglovagolhatod, és lehatolhatsz velük lényed legbelső magjáig. Nem lesz küzdelem. Egyszerűen együtt mozogsz az áramlatokkal. És amikor meleget érzel, indulj kifelé. Felejtsd el a meditációt. Légy szeretetteljes. Használd mindkét állapotot, és ne nyugtalankodj miattuk.

Osho

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...