2012. március 5., hétfő

Kutyaélet, cicaélet

Régen írtam már róluk. Cicám, Ciróka idén 17 éves lesz, kutyusom, Teó 13. Nem is tudom elképzelni, egyszer majd, remélem még sokára, milyen lesz nélkülük az élet.

Idén télen nagy hidegek voltak nálunk a Bakonyban, sokszor volt hajnalonta -20 fok. Fáztunk néha mi is, a kandallónk sajnos nem fűti be eléggé a házat, még a konyhai csikótűzhely segítségével sem. Rengeteg fánk elfogyott, február közepén hozattunk is még 15 mázsát.  Felment a fa ára jócskán, 2200.-Ft egy mázsa, tavaly még 1900-ért vettük. 80 mázsát kell vennünk idén, a tavalyi 60 kevésnek bizonyult. Nem tudom, mennyibe kerül most a gázfűtés, lehet, hogy olcsóbb, mint a fa?

Pár kép a "népünk"-ről:

7 megjegyzés:

  1. Szia.
    Ciróka. Aki megmentett a tűztől.Meg is érdemli ezt a szép nyugis öregkort. Kedves cica.Enyém is mindig ott van a billentyűzeten vagy a gépnél ha épp csinálok rajta valamit. (néha rálép az enterre félkész dolgokat küldve az éterbe. Olyan mintha a részemmé vált volna, csendesen támogta, érzi ha rosszul vagyok, és őrzi a házat.. ha idegen mászkál a lépcsőházban, morogva rohan az ajtóhoz.Mint egy oroszlán... ha családtag jön haza, azt is pontosan tudja, már a lift zajára örömmel fut üdvözölni.. Hogy honnan tudja, rejtély..
    És megtaláltam Malackát, megetettem,. megfürdettem, meghempergettem négyszer:)És eszembe jutott róla Meir. Eltűnt a nagyvilágban teljesen nyomtalanul, de malacka jó helyen van.

    Régi google fiókommal tudok bejelentkezni,újat nem sokat használtam, elfeledtem a jelszót. Nem is tudom már milyen nevet fog kidobni, de Dorka voltam, minden jót, és élvezetes blogolást. Zének is üdv.

    VálaszTörlés
  2. Szia Dorka, de rég jártál erre:) Köszi a jókívánságokat. Gratulálok a legkisebb fiacskádhoz, Tibor bánál olvastam, hogy megszületett. Akkor most boldog babázásos idők járnak felétek:)

    Jut eszembe, megkeresem a blogodat, él-e még?

    VálaszTörlés
  3. Meir-re már alig emlékszem, csak a nevére éppen.

    VálaszTörlés
  4. Nem blogolok Ildikó, már évek óta.(hogy repül az idő atyaég:-) Néha besegítek barátnémnek, de már nem annyira írásban, mint szervezésben .
    Meir nekem is csak a malacról jutott eszembe. Kalandos malacka:) Meir mikor komolyosra csinálta át a blogját, ki akarta tenni malackát. Mondtam, hogy inkább szerkessze be nekem. Még béna voltam ilyenekben, nem tudtam adoptálni. Aztán mikor én csináltam komolyosra, akkor én is kiraktam volna, és te fogadtad örökbe. Jó látni hogy még mindig "él" :)) És ilyenkor azt képzelem infantilisen, hogy ez ugyanaz a disznyócska.Végre itt nincs veszélyben, hogy kirakják az ólba image-váltáskor:)
    Gratut kösz, egyszer láttalak Tiborbánál, mikor szülinapja volt, de azt hittem csak néha néha kukkantasz be oda.

    VálaszTörlés
  5. Jancsika talán vissza fog térni...Őt várom. De ő éppen az Attila és Arma vonalat sokallja. Nekem Pepperjohny a "magyar hagom" elképesztő, pont úgy gondolkodik mindenben ahogy én.Csak nem akarom szembenyalni ott.:)Nomeg Dia. Attila a legkevésbé jön be.
    DE talán pont az a jó hogy mindenki megtalálhatja a maga libelingjét, ha csak el nem tolódik a sokszínűség iránya egy vonal felé. Hogy érzékenynek lenni nem lehet, annak aki ott írkál....az viszont igaz.
    Amúgy valamelyik pálmazsíros vagy koleszterines posztod alatt volt egyszer belinkelve, úgy fedeztem fel, de sokáig csak olvastam.A praktikus posztok, tyúktartás, stb szerintem csodahasznosak.A szívkönyv is..

    VálaszTörlés
  6. Na! Tessék, itt van Jancsika! :)
    És batkát is láttam!

    VálaszTörlés
  7. Igen, láttam őket. Remélem, maradnak is.

    VálaszTörlés

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...