2012. június 1., péntek

Kertünk és veteményesünk 2012. június 1.

























7 megjegyzés:

  1. dönörű...!

    Alulról a nyolcas, és felülről a négyes képhez ha van kedved adhatnál egy kis bővebb magyarázatot:) előbbihez hogy mi sorjázik a képen, utóbbihoz, hogy mi a technikája, haszna, buktatójha, hogy kell, mit lehet ilyen módon 'búrában nevelni'?Mikor kell elkezdeni, magról,
    ? stb..

    Van egy csomó anyagom már, meg csináltam egy kertes blogot,http://kertnaplo.blogspot.hu/ de egyszerűen nem érkeztem eddig feltöltögetni, meg összeszedni, csak a sablont kiválasztani, és bemásolni a html kódot. olyan rég blogoltam, hogy totlál elfelejtettem, mit hogy kell beállítíni, meg szerkeszteni.. Hétvégén eperdzsem, és bodzaszörp főzés volt, sok lett, és jól sikerült. Csak állna 48 órából egy nap.. a konyhaablakomon alig lehet kilátni olyan koszos,felverte az eső, aztán a szép jól bepúderezte.. már egy hete minden napra be van tervezve, de talán ma...

    Ja, és a sárgaajtós kerti slozi valami egészen bájos ott a kertetekben, mint valami kis ékszer:-D DEe minden nagyon szép.. komolyan. Jó lehet ott!

    VálaszTörlés
  2. Alulról a nyolcas az spenót:) Felülről a négyes pedig: faeper hajtások növögetnek. Megpróbáljuk betelepíteni a faepret, ugyanis mindketten imádjuk. Zé kísérlete, remélem, sikerül. Vágott a nagy fáról, amit az erdő szélén fedeztünk fel tavalyelőtt, hajtásokat és azokat pátyolgatja.

    Szép a blogod, írd majd, jó lenne. Bár kész csoda, hogy mi mindenre van energiád a fiúk mellett, felnézek rád, komolyan.

    Háát, az a sárga szín picit túl élénkre sikeredett, az asztalos nem igazán értette meg a vágyaimat:) A kiskapu is meg a budi is elég rikító lett. Sebaj, már megszoktam.

    Tényleg szép helyen élünk, nagyon szeretjük.

    VálaszTörlés
  3. Nem nagy cucc, hisz önállóak és nagyok a nagyfiúkfiúk. Én meg itthon vagyok.Arra van időm, amire szánok. Csak nem mindig a szabályos időbeosztásban:))

    ILDI EZT NÉZD MEG!
    http://onmegvalositas.hu/blog/husztisanyi/ruth_stout_neveletlen_kertesz

    VálaszTörlés
  4. Na ezt a dorka 3-fiókot nem tudom hogy mikor és hol csináltam, valószínűleg elkezdtem valamit pár hónapja, aztán megfeledkeztem róla, nem volt időm.. érdekes, ha elhelejtek a mailfiókomba bejelentkezni, automatikusan ezt adja..

    VálaszTörlés
  5. Megnéztem a videót, nagyon jó. Mindig mondtam, hogy a mulcsozás nagyon fontos, mulcsozunk is lelkesen:)

    VálaszTörlés
  6. Nem tudom ti hogy vgytok,de nálam minden kínlódik, a kezdeti sikerek után.. csak a palántázott cuccok szépek. A tök levelei nem fejlődnek, már két hete kivirágzott (szerintem kínjában)kis satnya minden. kicsit elment a jókedvem, de tanulóidőnek fogom fel. Iszonyú szárazság van,m ami esik, az lefolyik, mert ferde a terep. Sajnos úgy tűnik, csak a teraszos művelés a nyerő..

    VálaszTörlés
  7. Dorka, víz és jó talaj a titka mindennek. Valamint az is, hogy a növények szeressék egymás társaságát. Mi így ültetünk, vetünk mindig. Ilyenkor sokat kell öntözni, három naponta öntözünk, jó három óra hosszán át. Hajnalban. Már elfogyott az esővíz a tárolónkból, a méregdrága vezetékessel kell, de akkor is muszáj. Vagy ne veteményezzünk, vagy öntözzünk. Mi is beszélgetünk arról Zével, mit tegyünk, ha állandósulnak az aszályos nyarak, mert anyagilag nem lehet győzni a vezetékest, de talán ez még nem az aszályos nyár. Nagyon várjuk az esőt.

    A kertünk is lejt erősen, látod a fotókon, hiszen a meredek hegyen élünk, de a veteményes nem lejt. Így lett kialakítva szerencsére, az elődeink érdeme. Nagyon szépen fejlődik minden, jó sok eper, málna termett, a zöldfélék is nőnek, semmi rendkívüli, akkorák, amekkorának lenniük kell, éppen megfelelők. Komposztot kaptak és csalánlevet kapnak nyáron, valamint mulcsot mindig. Mulcsoznod kell, lehet, hogy csinálod is, az segít vízhiány esetén. Ahogy a hölgy a filmben, amit adtál. Nagyon fontos. El sem hinnéd, mennyit segít.

    VálaszTörlés

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...