2013. január 18., péntek

Tél a kertben

Ma készültek a fotók, hááát....nem könnyű itt a Bakonyban. Nem tudunk vásárolni, mert ami a faluban kapható a kis Coop közértben, azt nem tartom ehetőnek. Elmenni innen meg lehetetlen, nem is kotorták ma le az utat. Győrig kellene eljutnunk, a bioboltunkba, esélytelen.

Van még valamennyi tartalékunk, de sajnos a zöldféléink ki tudja milyen állapotban vannak a félméteres hó alatt. Holnap megpróbálunk kiásni valamit. Nem is a hó a gond igazán, hanem a jégréteg, ami az előző nagy havazást követően a megolvadt hóból keletkezett. Hó, olvadás, fagy, megint hó és sok. Így állunk:)












10 megjegyzés:

  1. Nagyon szép a kertetek! :) Attól félek nem csak a Bakonyban esik. Bár inkább most essen, mint nyáron.

    VálaszTörlés
  2. Szép, az biztos:) Viszont ez igaz, tél van, és sokkal szebb minden ha hófehér. Csak a zöldjeimet sajnálom, de holnap megkeressük őket a hó alatt,remélem lesz még ehető,talán a kelkáposzta meg a kelbimbó.

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű a vidéketek! Nálunk azért nincs ilyen nagy hó, és innen nézve még irigykedem is egy kicsit, hogy nálatok esett, és meg is maradt. Elvégre a téllel együtt jár a havazás is - bármennyire is meg vannak ezen lepődve a hatóságok. Remélem, azért nem éheztek!
    Erzsi

    VálaszTörlés
  4. Nem, dehogy, télen mindig vannak tartalékaink. Még február végéig is kihúzzuk:) Nagyon szép a táj és friss a levegő, gyönyörű idő van. Kirándulni azért nem lehet, túl nagy a hó, kis Teó kutyám imádja, bár csurom víz lesz azonnal, ellepi bőven a hó:)

    VálaszTörlés
  5. Igen, nagyon szép, még egy kicsit ne olvadjon:)

    VálaszTörlés
  6. No igen. Soha nem volt egyszerű eset a Bakony, ha lecsapott a tél. Soha nem feledem, mikor egy hétre "befagytam" a hegyek közé. Hét nap után tudtunk kivergődni. :)

    VálaszTörlés
  7. Most ez volt nálunk is, se be, se ki, még a havat is csak az első nap kotorták. Szép a Bakony, de így télen igazán kalandos:)

    VálaszTörlés
  8. Nekem mondod ? Annakidején, amikor születtem, úgy elzárta a hó a falunkat, hogy csak 16-án tudtak anyakönyvezni. Így nyertem két hetet.. :-)

    VálaszTörlés
  9. Az igen:) Itt még most is nagy a hó, bár az utak járhatóak.

    VálaszTörlés

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...