Véget értek az ünnepek, voltunk itthon is, máshol is, a karácsonyi budapesti út kalandosra sikerült. Itt fenn a hegyen jeges volt az út, nem volt könnyű eldönteni, merre merjünk elindulni, lefelé, vagy felfelé. Utóbbi lett, én vezettem, végig jégbordákon kellett csúszkálni, mire kiértünk a 82-esre. Izgalmas volt:)
Elkezdtük tervezgetni az idei veteményest. Nem olyan egyszerű ám, hogy hopp beszórjuk magokkal, és kész is. Rengeteg szempontot kell figyelembe venni. Nem is tudom, írtam-e már, hogy október-novemberben az előkészített földet bevetettük mustárral, ez biztosítja a porhanyós talajt idénre. Egészen december közepéig tudtuk enni salátában a mustárzöldet, nagyon finom is meg tápdús is. Mostanra már ráfeküdtek a növénykék a talajra, így védik a hidegtől, a gyökerek meg teszik a dolgukat, javítják a talajt.
Még mindig ehető a kelbimbó, a mángold, a kelkáposzta, a brokkoli és a kínai kel, van zöldünk tehát a zordabb hónapokban is.
Készül tehát a vetési terv, majd ha megleszünk vele, írok róla bővebben. Addig is boldog Új Évet minden kedves erre járónak!:)
(a fotók ma készültek Zé jóvoltából. Az a szép napsütötte világos zöld a kínai kel)
úúú, ilyen zöld dolgokkal mi egyelőre nem büszkélkedhetünk, nagyon mutatósak: gyönyörű zöld :-)
VálaszTörlésengedd meg hogy egy buék köszöntővel lepjelek meg, ezt most nem hagyhatom ki!
>>> BUÉK! <<<
Köszönöm a köszöntőt! Ott is megköszöntem, igazán nagyon kedves)
VálaszTörlésSzép. Ezeket én egyszerűen csak "nyúltáp" összefoglaló névvel szoktam illetni. De nem gúnyból, mert szeretem mindegyiket, különösen a bimbóst.
VálaszTörlésMég egyszer: -Boldog új esztendőt kívánok! :)
Köszönöm szépen, én is Neked!
VálaszTörlésAkkor te azon kevés férfiak közé tartozol, akik megeszik a zöldséget:) Helyes, jót tesz az egészégednek.
De meg ám! Képes vagyok jóllakni leveszöldséggel. :)
TörlésEgyébként én is. De csak főtt zöldségekkel, a nyerstől éhes leszek és télen nem is jó. Lehűt:)
VálaszTörlés