2013. március 15., péntek

2013. március 15. - a kertben

Hatalmas hótorlaszok. Orkánszerű szél viszi a havat ide-oda, Teó kutyámnak utat ástam, hogy el tudja végezni a dolgát. De semmi sem egyszerű, csontig hatol szél, a madarak eledele azt sem tudom, az etetőben maradt-e, úgyhogy Zé úton van dupla adagot kiönteni a földre.

Különösen munkálkodik a hófúvás, a ház melletti tisztásról, a diófa alól felpakolta az összes havat a teraszra, meg a ház mellé. A teraszon a szürke fóliával bevont valami a nyári kerti asztalunk, nem tettük tavaly be a tárolóba, hogy több helyünk legyen a tűzifát pakolni, aztán most így járt szegény.

Szerencsénk van, áramunk van még. Befűteni nehezen tudtunk, a szélvihar miatt erős a huzat, gondolom az volt a baj, de végül sikerült. Zé készített egy pár fotót, íme:













7 megjegyzés:

  1. Ha jól emlékszem, egyszer már el voltatok zárva a külvilágtól ezen a télen; ki hitte volna, hogy ezen a szép tavaszi ünnepen ilyen nagy idő lesz...?
    Csak beköszönt már a jó idő!
    Erzsi

    VálaszTörlés
  2. Mi még csak átvészeltük, de a sokezer autóban rekedt ember....borzalmas.

    VálaszTörlés
  3. Lehet. és most jön az olvadás:( árvíz.

    VálaszTörlés
  4. Egyre inkább így gondolom én is. De a húgomék még ott élnek:( Eljönnének, de esélyük sincs eladni a házat sajnos.

    VálaszTörlés
  5. Nincs kereslet sajnos (e-mailben látom a kommentedet, Csaba, itt pedig nem. Mi a manó történhetett?) Két évig hirdették, most már nem hirdetik, beletörődtek, hogy maradnak. Nagyobbik fiuk velük él, közben megnősült, gyors egymásutánban született két baba, átépítették a felső szintet és ez van, ki tudja, meddig. Egy árvíz betenne ott mindenkinek, az biztos.

    Horányról van szó, én is ott éltem. Horány iszonyú elmaradott minden szempontból, most kínlódnak a csatornázással, kezdjék, ne kezdjék. A település felének van vezetékes vize, nekem sem volt, de nem is hiányzott. Isteni tiszta, jó vízminőségű kutam volt. Az utak földutak, ilyen csapadékos időben sártenger és tankacsapdák. Nem könnyű ott ingatlant eladni, csak a filléres faházak mennek el, sokan eladták a fővárosi lakást és kiköltöztek a nyaralókba. Szegényedik el a nép. A húgomék háza nagyjából 30 milliót ér, ezt a szigeten megkapni érte lehetetlen. Kevesebből meg két család nem tud mit kezdeni. Így állunk.

    VálaszTörlés
  6. Csaba, csak akkor látszik a kommented, ha a Chrome böngészőt használod. Ezt vettem észre legalábbis, amikor én kommentelek más blogspotos blogba. Huncutkodnak:)

    VálaszTörlés

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...