2009. július 1., szerda

Maszatosan


Gyorsan kerteztem egy picit, süt a nap, mostanában ritka pillanat. Időnként kimosom magam a földből és egyebekből, berohangálok a számítógépemhez, hogy reagálni tudjak az e-mailekre, még a tegnapiakat sem válaszoltam meg. Folynak a munkálatok a Bakonyban, van mit egyeztetni.

Hosszú évek óta küzdök a szép pázsitért. Meséltem már erről, Phaidrosszal jól meg is tárgyaltuk a dolgot, többé nem nyírom rövidre, és így gyönyörű. Éppen, mikor itt kell hagynom, jajjj. Viszont van egy rész, ahova pázsit helyet növényeket telepítettem, szépek lesznek majd. Sajnos már nem nekem, hanem Csabáéknak, akik éppen annyira fogják szeretni a tündérkertemet, mint én. Voltak itt többször is már, tanítgatom Pannát, hálás tanítvány.

Örökzöld henye madárbirset is ültettem tavaly egymás közelbe, picit távolabb pedig egy bordólevelű cserszömörcét. Parókafa a másik neve, gyorsan nő és hihetetlen színekben pompázik egész évben, a virágai, mint a hajkorona, onnan kapta a nevét is. És minden hónapban más színe van. Volt már ilyenem, csak elöregedett és pár éve kipusztult. A helyére ültettem a fenti fotón látható szépséget, kapott mindent: komposztot kevés szarvasmarhatrágyával keverve, jó földet homokkal keverve, úgy ahogy szereti. És a többiek is. Még lesz majd fűnyírás, talán ma, ha nem esik az eső.

Csabáék panelből jönnek, két picivel, Hubával és Kelével, élvezni fogják a srácok a kertet, az biztos. Lesz hamarosan érett napsütötte paradicsom, folyamatosan nő és szedhető a tépősaláta és remek ízű a vegyszermentes krumpli, fantasztikus érzés a saját termésünket enni. Zé álmélkodik, hogy éppen úgy bánok a kerttel mintha el sem költöznénk, de tehetem másként? Élőlények, kiszolgáltatva nekem. Az a dolgom, hogy jól érezzék magukat, amit aztán a gazdag terméssel meg is hálálnak.

Mi is laktunk panelben mikor még kicsik voltak a gyerekek, nagyon szerettük. Sok volt a kisgyerekes, jó társaságunk volt. Mi, kis fiatal csajszik otthon voltunk a srácokkal, nekem már két babám volt akkor, délelőtt tízre elvégeztük a házimunkát, megfőztük az ebédet, vacsorát, aztán csapatostól le a Duna- partra, pokrócokat a fűre, homokozó cuccot elő és ment a móka, kacagás. Ebédre fel, babáknak délutáni alvás, aztán le a füves játszótérre megint együtt mindenki és vártuk haza a férjeinket. Budafokon történt mindez, sok volt a zöld, a fa, a bokrok, szép környezetben teltek a napok. Ha megjöttek a férjek, elbabakocsiztunk kedvenc kis kertes kocsmánkig, hogy ihassanak egy sört a nyári hőségben. Hétvégén meg nagy focicsaták, vagy tollas, vagy bármi, kirándulás a dombra, fürdés a Dunában. Szerettem azokat az időket. Tiszta proli élet, hm? Elitek ne olvassák. Boldogok voltunk, bizony.

8 megjegyzés:

  1. Off: 2 hónapja keresem a sablonos oldalt, de nem találom sehol. Látom neked megvan, légyszíves dobj már egy kapcsolósort ha ráérsz ok?:)reklamációt kaptam a minimaldesign miatt, visszatenném én is a sabit, vagy egy másikat. A free bloggerskinesek nem tetszenek.

    VálaszTörlés
  2. Címem nekem sincs, rá kell keresni a gugliban, biztos megtalálod. Sok mást is találsz, én is keresgélni szoktam.

    VálaszTörlés
  3. hja.. 1000 freeskines oldalt kidobott,csak épp azt nem, ahol ez volt.. format/c áldozata lett a kimentett blog, a régi sabim meg hiányzik . majdnem két évig ez volt.
    Azért kösz.

    VálaszTörlés
  4. Háhá!:_) ott volt lent a kanapé melett!megvan,
    http://www.finalsense.com/services/blog_templates/
    Ha nem rakod fel ezt a sabit, sosem találom meg, már akitől kaptam anno, az sem emlékezett a címre. Örülök neki nagyon:))

    VálaszTörlés
  5. Jól van, akkor hurrá:) Én mindig úgy keresek új sablont, hogy beírom a gugliba hogy blogger templates free és válogatok:) azért nem jegyzek meg címeket, mert van ezerféle. a kanapét meg nem nézegettem, az az igazság. Jó, hogy észrevetted:)

    VálaszTörlés
  6. Bazz, rendesen elérzékenyültem mikor megláttam. Hülye dolog, hozzámnőtt.. Naugye hogy ugye ez a legszebb szerinted is?:-)

    VálaszTörlés
  7. Mindig is nagyon tetszett csak miattad nem használtam, hiszen tudod. De láttam, hogy most más sablonod van, ezért bátorkodtam erre cserélni. Nem baj, lehet ugyanolyan, már nem úgy gondolkodom az ilyesmiről, mint zöldfülű bloggerina koromban. Valahogy elegem lett a színekből és hótiszta fehérségre vágytam:)

    VálaszTörlés
  8. Én örülök, hogy ezt választottad. Mert ez a tuti és kész:)anno két napig vélogattam, de visszatértem erre, ez fogott meg először.
    Mért lenne baj, ha egyforma? Úgyis egyéniesítjük, tartalom is különbzik, meg az olvasóink is mások.
    Minden jót, gomba nő a bakonyban?

    VálaszTörlés

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...