2009. június 30., kedd

Tésztás finomság

Ma zöldséges tészta lesz az ebéd nálunk, igaz, van itthon laskagombám, azzal fogom kiegészíteni a zöldségeket. Ha kedvet kaptok hozzá ti is, legyen otthon egy padlizsán, egy kisebb cukkíni, egy paradicsom. Vágjátok valamennyit vékony szeletekre, közben az annyira szeretett vokunkban, amiről már sokszor beszéltem, forrósítsatok kábé egy deci olívát és pakoljátok bele a zöldségeket, picit megpárolni, picit sütni. Gyorsan elkészül.

Olasz tészta finom hozzá, lehet bármilyen, penne, farfalle, spagetti, vagy ami van. De ügyeljetek arra, hogy jó helyről szerezzétek be, forgalomba kerültek káros anyagokkal teli tészták mostanában. Főzzétek ki úgy, ahogy én szoktam: a tésztához kétszeres mennyiségű vizet teszek, abban főzöm és mire közepesre puhul, fel is szívja a tészta az összes vizet, nem kell leönteni róla semmit sem. Finomra nyomunk egy kevés fokhagymát, a kész tésztára szépen rárendezzük a sült zöldségeket, megszórjuk fokhagymával és tépkedünk tá bazsalikomot. Aki úgy érzi, hogy ettől a mennyiségtől valószínűleg éhen hal, reszeljen rá még sajtot, vagy tegyen rá mozarella szeleteket, mennyi eledel lesz. Nem kell morogni, hogy hol a husi, néha jó ez a kaja is, elhihetitek nekem.

Milyen jó lenne hosszú ideig élni úgy, hogy nem leszünk betegek, ugye? Hús nélkül könnyebben megy. Nem csak üres szócséplés ám ez. Azt se mondja senki, hogy drága, mert biotésztával együtt sem drágább, mint ha húst vesztek. A Kaisers'nél lehet kapni nagyon jó áron olasz biotésztákat, van választék bőven, jó a barna rizsük is, nézzetek utána és kényeztessétek magatokat ilyen finomságokkal. Legalább néha:)
a fotót Kakaóscsigától nyúltam


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...