2009. június 22., hétfő

A kihívás napja


A belgiumi Gent városának vezetése az egészséges életmód és a környezetbarát politika jegyében arra biztatja a lakosságot, hogy hetente egy napon ne fogyasszanak húst. Ezzel javítják az egészségüket és csökkentik a károsanyag-kibocsátást. A kampányt a köztisztviselők kezdik, ám ősztől az iskolások is húsmentes ebédet kapnak hetente egyszer.

A Vegavarázs blog gazdájának nagyon tetszett ez a kezdeményezés, ezért felhívást tett közzé: meghirdette a Nagy Vegetáriánus Kihívás napját.

Legyél egy napra vegetáriánus!


Aki csatlakozni szeretne, június 27-én, szombaton kizárólag vegetáriánus ételeket főzhet és fogyaszthat családjával. A cél, hogy bebizonyítsuk, hogy egy napot bárki eltölthet hús nélkül, úgy, hogy egészséges, finom és étvágygerjesztő ételeket eszik. A nem vegetáriánus szakácsok is csodálatos húsmentes ételeket varázsolnak. Mutassuk meg a világnak! Csatlakozzatok és regisztráljatok. A nagy nap után a résztvevők között kisorsol (rögtönzött közjegyző előtt) egy családi belépőt Krisna-völgybe, egy vegetáriánus szakácskönyvet, illetve egy ebédrendelést (amit a nyertes választ) a Vegafutárnál.


Feltételek: A résztvevők természetesen nem főzhetnek húst (halat sem), és nem használhatnak tojást, gombát, hagymát és alkoholt.

Senki ne ijedjen meg, ez nem egy receptverseny. Arról szól, hogy ezen a napon ne együnk húst. Tehát ha valaki regisztrál, majd jún. 28-30 között annyit ír, hogy “krumplifőzeléket ettünk”, már teljesítette a feladatot és részt vesz a sorsoláson.

A jelentkezőket kéri, hogy június 30. déli 12 óráig küldjék el írásban, hogy mit ettek szombaton, és ha tehetik, küldjenek fotót a családról, az ebédről. Szívesen fogadja a recepteket is, és megjelenteti a blogon. A legjobb – fotóval ellátott receptek – megjelenhetnek a negyedévente megjelenő, Vissza Istenhez című magazinukban (10 ezer példányban).

A linket itt találjátok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...