2010. január 21., csütörtök

Hogy megtalád a helyes ajtót



Semmivel sem vagy kevesebb, mint mások.Tiszteld önmagad, tiszteld a saját belső hangodat, és kövesd azt. Nem biztos, hogy mindig a jó irányba fog vinni. Sokszor rossz felé fog vinni, mert ahhoz, hogy megtaláld a helyes ajtót, először nagyon sok rossz ajtón kell kopogtatnod. Ez így működik. Ha véletlenül, csak úgy vaktában ráakadsz a helyes ajtóra, akkor nem fogod felismerni, hogy az a jó ajtó.

Összességében nézve a tévút sem tévút, mert minden út szellemi és lelki fejlődésed végső csúcspontja felé halad. Ne töprengj túl sokat azon, hogy mi a rossz és mi a jó. Az a probléma, hogy nekünk, embereknek gyakran mondják, hogy "sose csinálj rosszat". Különösen, amíg gyermekek, fiatalok vagyunk. Ettől aztán olyan bizonytalanok, ijedtek leszünk, hogy semmit sem merünk csinálni, nehogy valami rosszat tegyünk. Sokan leragadnak, moccanni sem tudnak, mert hátha valami rosszat csinálnak. Olyanok lesznek mint a kő, elveszítik mozgékonyságukat.

Osho azt mondja: kövess el annyi hibát, amennyit csak tudsz, csak egyre emlékezz: sose kövesd el ugyanazt a hibát kétszer. Így biztosan fejlődni fogsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...