2010. december 21., kedd

Mákos muffin


A fotó nem lett tökéletes, de azért felismerhető talán. Kedvenc vacsorámat látjátok. Csak az enyém, Zé nem szereti, azt mondja száraz, de szerintem inkább az a baja, hogy nincs benne cukor:) Hááát, az nincs. Így is jó, sőt, nagyon jó. Írom is:

Hozzávalók:

30 dkg darált mák
10 dkg zabkorpa
25 dkg lenmagliszt
3 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna (mostanában ezt használom sütőpor helyett, természetesebb anyag és ugyanolyan eredményre vezet)
1 reszelt alma vagy más gyümölcs
mazsola
annyi víz, hogy keverhető tésztát kapjunk, szóval érzéssel

Mindent összekutyulunk, én csak úgy fakanállal szoktam, semmi robotgép, majd ghível kikent tizenkét férőhelyes muffinsütőben megsütjük. Légkeveréssel 200 fokon 30 perc. Két dundi darab egy-két almával bőven elég vacsorára. Könnyű elkészíteni és finom:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...