2012. november 12., hétfő

Meditáció búzafűvel


Mai a fotó, az energikus kis búzafüvekről. A konyhaasztalon állnak, háttérben a picit borús kert, esik ma az eső, a diófáról még nem hullottak le teljesen a levelek. Sokat kertezünk mostanában, de ez már a pihenő előtti idő, jön a tél, annak minden szépségével és keménységével.

Aki olvasta Prof. Dr. Edmond Bordeaux Székelytől a Biogenikus élet esszénus útját, annak nem lesz újdonság, amit írok. Aki meg nem olvasta, és hisz a lélek erejében, annak szívből ajánlom, ismerkedjen meg az esszénusokkal, az életmódjukkal, egyáltalán azzal, kik is voltak ők, és ezt a legjobban Székely professzor írásain keresztül teheti meg. Nekem nagyon sokat ad, napról napra egyre többet.

A biogenikus meditáció célja, hogy érzékelhetően abszorbeálja a a biogenikus, (életet generáló) erőket az általunk létrehozott bébinövény többletenergiájából, ami csak akkor lehetséges, amikor a bébinövény a biogenikus fázisban van (hasonló az ember serdülőkorához).

A legéletrevalóbb és legerősebb növény a bolygónkon a fű, amely óriási életerejével túléli a legnagyobb hideget és a forró éghajlatokat, miközben beborítja földünk legnagyobb növénylakta területeit. Tönkölybúza magot használtam, először csíráztattam, aztán földbe tettem, ahogy a képen is látható.

Egyhetesek a bébinövénykéim, tegnap meditáltam először, el is szúrtam a dolgot rendesen. Mindjárt elmesélem, hogy miért. A fiatal fű kezdeti gyors növekedése intenzív biogenikus energiát hoz létre, amit közvetlen érintésen keresztül képes továbbítani és megosztani velünk. Ha valaki nem hiszi, csak próbálja ki, meditáljon este, az ágyában a fűvel, garantálom, hogy egész éjjel nem fog aludni:) Velem ugyanis ez történt. Nem emlékeztem, mit is írt a Professzor, magamtól meg arra gondoltam, hogy a legjobb meditációs időszak az este van, elalvás előtt. Hát nem. Na de térjünk vissza a búzafűre.

Az ültetés után hét nappal ez a kis biogenikus akkumulátor készen áll arra, hogy rátegyük a kezünket, gyengéden átkulcsolva az egész fűcsomót, és érezhető, ahogy a kezünkön át a biogenikus energia elárasztja egész testünket. Ennek az egyesülésnek, ami nem a szellemiekből, nem a képzelőerőnkből  jött létre, jóval nagyobb a hatása és megújító, felfrissítő képessége, mint bármely más meditációs technikának.

Minden nap kétszer húsz perc, és nagyon jó hatással van rám, ezt már most érzem. Azt írja Dr. Székely, hogy ez a naponta kétszeri biogenikus meditáció meg fog szabadítani minket a nyugtalan, feszült, a központi idegrendszeri funkciónkat állandóan zavaró nyomástól (tudatos cselekedeteink elülnek), ezáltal kizárólag a több millió évvel öregebb és összehasonlíthatatlanul erőteljesebb, akaratunktól független vegetatív idegrendszerünkkel lépünk kapcsolatba, ami a tudatos, önkéntes cselekedeteinktől és hibáinktól függetlenül működik.

Több száz divatos különböző meditációs módszer van, de azok csak bizonyos feszültségektől ideiglenesen szabadítanak meg bennünket, miközben javarészt képzeletbeli, irreális hipotézisekkel teremtenek "kapcsolatot". De ténylegesen tapintható módon soha nem kapcsolódunk össze egy olyan valódi és hatalmas létfontosságú életet generáló vitális erővel, mint az ősi életfolyam.

Amíg naponta kétszer végezzük a biogenikus meditációt, a kumulatív, ismétlődő hatás állandósul, és a nap huszonnégy órájában hatni fog a viselkedésünkre. Hamarosan érezni fogjuk, hogy felfrissültünk, tele vagyunk létfontosságú vitális energiával, megtaláljuk a belső békét és harmóniát. Az érzelmeinkben, gondolkodásunkban és a cselekvéseinkben meg fogjuk tapasztalni az elért biztonságon keresztül a teljes regeneráció érzését, ami számunkra az összes energia, harmónia és tudásforráshoz folyamatos hozzáférést biztosít.

Lehet, hogy nem mindent fogunk megismerni (emlékszem, Lao Tzu mit mondott: "jobb reménykedve utazni, mint megérkezni") de ami a boldogsághoz szükséges, arról mindent tudni fogunk, és az nem egyszerű teljesítmény. A boldogságot nehéz megtalálni magunkban és lehetetlen megtalálni másutt - mondja a Professzor. Milyen igaza van.

10 megjegyzés:

  1. No még csak ez kell nekem. Amúgy is nagyon rossz alvó vagyok. :))

    VálaszTörlés
  2. De nem este kell meditálni, hanem egyszer ebéd előtt, egyszer meg négy óra körül. Persze ezt nem teheti meg az, aki dolgozik.Sajnos.

    VálaszTörlés
  3. Szeretem bent ezeket az üde kis növénykéket. Már olyan régen akartam neked mutatni valamit, csak kissé körülményes hozzászólni és félbehagytam, most meg már nem találom a pontos linket a képről. Pár hónapos, a MonJardin kert a konyhámban Facebook oldalról, vagy ökoanyunál,(szintén FB. Szóval virágcserepek, amiknek az egyik oldala lapos, azaz mint egy félbevágott cserép, de nincs félbevágva, hanem ott is kerámia van.. REmélem érthetően írom le. Lényeg, hogy a lapos felével a cserepet földestől növénykéstől a világos, napsütötte ablakra lehet rögzíteni. Az üvegre.Olyan így mint egy kis zseb, nem tartja el az üveglaptól a gömbölyűség, hanem szépen illeszkedik. Hogy hogyan, már nem tudom, vagy a felső párkányról lefelel lógatva valami láthatatlan damillal, vagy passz.Gondolom azért nem oda van celluxozva.Olyan mint egy mini üvegház, azaz ha nagy az ablak, nem is olyan mini. Szuperül burjánzó zöldségekről, konyhakerti fűszerekről láttam róla képet, ami még a lakást is zseniálisan zölddé és feldobottá tette. Járunk korongozni Simonnal a barátnémhez néha, megpróbálok párat csinálni. Ha van időd kedved, ajánlom a fent említett oldalakon keresgéld ki, garantáltan lázba hoz;)

    VálaszTörlés
  4. Ökoanyut megtaláltam, köszi, nagyon sok okos dolog van ott, átolvasom majd. A képet egyelőre nem találom, de tökéletesen el tudom képzelni:) Az viszont biztos, hogy az ablaküvegekre nem szeretnék ilyesmit tenni, jól elvannak a növényeim a komód tetején vagy a nyári ülőkéken, amiket behoztuk. Viszont kell télen a sok zöld a lakásba, több okból is, van is nekünk bőven. Jó nagy a konyhánk, ott is van elég.

    Ha ez ez ötlet nem is hozott lázba, az Ökoanyu oldal viszont igen:)

    VálaszTörlés
  5. Ja hát persze!Neked a kertre a zöldre néznek az ablakaid,miért is rontanád a kilátást?:-) a félcserepes ablakozókertészet inkább a városi lakás ki és belátását dobja fel!

    Nekem is nőnek itt mindenfélék, kedvencem a zsázsa, mert két nap alatt ehetőre nő.Most fogok zsázsás vajas tojásrántottát csinálni egy jó maréknyival a pasiknak. Imádják, egy kis reszelt sajttal a tetején.

    VálaszTörlés
  6. mármint jó maréknyi zsázsával:) szitában csírázott.

    VálaszTörlés
  7. Jó a zsázsa nagyon. Szeretem én is:)

    VálaszTörlés
  8. érdekes, még nem hallottam a biogenikus energiáról. szerintem minden élőlénynek megvan a maga kisugárzása. ha viszont meditációról van szó, számomra sokkal fontosabb az örömet, a szeretetet, békét önmagamban felfedezni, mintsem egy külső dologtól megkapni (de ez csak személyes vélemény).
    meditációs naplómból: http://eberseg.blogspot.ro/2012/12/egy-jogi-naplojabol.html

    VálaszTörlés
  9. Szeretettel üdvözöllek nálam:) Érdemes lenne Bordeaux Székelyt olvasnod. Jobban megértenéd, miről is szól a biogenikus energia. Egyébként egyetértek veled abban, amit az önmagadban felfedezésről írsz. Megnézem a blogodat.

    VálaszTörlés
  10. Fúúúúú, nagyon jó a blogod! Lájkoltalak is az fb-n.

    VálaszTörlés

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...