2012. december 5., szerda

Fénylánc 2012. december 21.Azt mondják, jön a világvége. Jön a háromnapos sötétség, zárkózz be, bújj a föld alá, menekülj! Azt mondják, ha túl akarod élni, halmozz fel vizet, élelmiszert, fegyvert.

Azt mondom, az jön, amit teremtünk! Hozd el te is a fényed, gyűljünk össze a hegyek csúcsán, ne menekülj! Azt mondom, ne félj, a benned lévő fényen nincs hatalma a sötétségnek.

Ötödször gyullad ki a fénylánc az év legsötétebb napján, ötödször gyűlünk egybe szent hegyeink ormán, ötödszörre akarjuk együtt, hogy imánk az Istent újra megtalálja. Ha ötről hatra akarsz jutni, ha fényt akarsz vinni az elsötétült világba, ne bújj, gyere velünk!

Zarándokútra hívunk! Gyere velünk, ne légy rest, cipled fel a hegyre a terhed, amit már régóta le szeretnél tenni.Gyere velünk, ne légy hitetlen, emelkedj felül magadon és a csúcson az vár, amire vársz: a nyugalom, a béke és a közös(s)ÉG.

Találd meg a környék számodra legszentebb hegyét, jelöld be a www.fenylanc.uw.hu térképen pontosan a helyét, a többit bízd a Teremtőre. Ne tarts szertartásokat, ne legyenek beszédek, hangoskodás, csak énekeljetek, beszélgessetek vagy hallgassatok - de azt őszintén.

Rakjunk ki magunkból mindent, ami hazug, ami csorba, ami mérgez, hogy végre a fényes oldalunkkal fordulhassunk egymás felé, végre egymásra találjunk. Csak azt hozz, ami éltet: a szereteted hazád, nemzeted és Istened iránt! Hozzál kóstolót ételeidből, italaidból!

Most hozzád szólok, aki önként vagy, vagy a sors akaratából elhagytad Hazád, vagy a Hazád hagyott el téged: magyarnak lenni vallás, azaz vállalás. Amíg hited és nyelved egy az enyémmel testvérem vagy, ezért bárhol élsz a nagyvilágban, kérlek, gyújts te is tüzet! Bárhol élsz és bárki vagy, kívánom, hogy a legsötétebb éjszakán is megtapasztald, nem vagy egyedül!

Géczy Gábor
Magfalva
magyar@vnet.hu
http://fenylanc.uw.hu/2012/

fotó: kezdiszarazpatak.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...