2008. november 26., szerda

A természet részeként

Mélyen belül szeretnél eljutni a teljes önmegadásig, ahol minden aggodalmad feloldódik, és egyszerűen megpihenhetsz. De félsz; mindenki fél az önmegadástól. Normálisan azt gondoljuk, valakik vagyunk - pedig semmik vagyunk. Csak egy hamis ego. Kapaszkodunk, mert egész életünkben arra programoztak, hogy az élet harc, harcoljunk, mintha az egész élet a túlélésért folytatott küzdelem lenne. Csak akkor ismered meg az életet, amikor elkezded feladni önmagad. Akkor felhagysz a harccal, és elkezded élvezni az életet.

Nyugaton az ego képzete nagyon erős, és mindenki le akar győzni valamit. Az emberek még beszélnek is a természet legyőzéséről. Micsoda ostobaság! A természet részei vagyunk; hogyan győzhetnénk le? Elpusztíthatjuk, de nem győzhetjük le. Ezért lassan-lassan elpusztítjuk az egész ökológiát. Nincs semmi legyőznivaló. Valójában a természettel, a természetben kell haladnod, és engedd a természetnek, hogy létezzen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...