2010. május 13., csütörtök

A drágakövek lelke


A drágakövek, féldrágakövek, kristályok nemcsak a bolygók, számok, színek és hangok hatásait összpontosítják magukban. A legmagasabb rendű ideálok, tehetségek, erények esszenciájaként rejtélyes inspirációt hordoznak. E szellemi áramokat bizonyos gyakorlatok segítségével bekapcsolhatjuk lényünkbe: erőt, fényt és hőt nyerhetünk általuk. Érzékeny tárcsává tölthetjük fel őket, amelyek érintésünkre a segítség, védelem és gyógyító öröm erőit keltik életre bennünk.

De itt most előre kell bocsátanom tapasztalataim alapján, hogy minden embert legjobban önmaga érdekel, hiszen saját lényén át éli meg a sorsát és a világot. Ezért ajánlatos volna, ha egyéni vezérideáljának megfelelő ékkövet választana, amelyet egyébként talizmánként is magával hordhat ( a talizmán a rossz hatás elhárítására való, az amulett a jó erők bevonzásának védőmágnese).

Aki e gyakorlatot végre akarja hajtani, az két gyertya között exponálja a választott követ. Meditáljon a hozzá társított szövegen. Képzeletében pergesse végig szimbolikáját, s próbálja befogadni valamennyi pozitív sugárzását. Azonosuljon vele. Ajánlatos többször végezni e praxist, hogy meditációs terében kigyúljon a kő gyógyító heve és fénye. Ha felidézi feszültségei, megpróbáltatásai idején, többleterőt nyer általa konfliktusai megoldásához.

Rózsakvarc (az én személyes kövem)

Vénusz és Szaturnusz nászában fogant misztikus kristály. A léthajnal derűje és az alkonyat mindenre emlékező megismerése ölelkezik benne. A rózsakvarc áttetsző rózsaszíne már nem puszta visszfény. Legyőzte a sötétség félelmét és kísértéseit, s felderengtek benne az ibolyán túli kozmosz kiterjedései. A szelíd öröm és a halhatatlan szeretet ékköve, amely Szophiának, a Bölcsesség lányának felhős hajában csillog elszórtan, mint a végtelen égi tér csillagpora.

Szepes Mária: A lélek anatómiája

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...