A korlátok köre


Ha elhiszed, hogy korlátaid vannak, korlátozott emberi lényként működsz. Amint eldobod ezt a tévhitet, elkezdesz korlátlan létezőként működni.

Te húzod meg a saját körödet. Ez történik a cigányokkal. A cigányok állandó mozgásban vannak, vándorló emberek. Ezért, amikor az idősebb emberek bemennek a városba, húznak egy kört a gyermekek köré, és azt mondják nekik:

- Üljetek le. Nem mehettek el. Ez egy varázserejű kör.

És a cigánygyerek nem tud kilépni belőle, lehetetlen számára. Azután egyre nagyobb és nagyobb lesz, megöregszik; de még akkor is, ha az apja rajzol egy kört, az öregember nem tud kilépni belőle. Hisz benne - és ha hiszel benne, akkor működik.

Most azt mondod, hogy ezt veled nem lehet megtenni. Ha valaki rajzol egy kört, azonnal kiugrasz belőle; sem mi nem fog történni. De ezt az idős cigányembert kicsi gyermekkora óta erre nevelték. Számára működik, számára valóság, mert a valóság az, ami hat rád. Nincs más ismérve a valóságnak.

Tehát a korlátozás egy fogalom. Az embereknek téves meggyőződéseik vannak, és ezért rosszul működnek. Amikor rosszul működnek, kutatni kezdenek az ok után. Rábukkanak a meggyőződésre, és hangoztatni kezdik: "Emiatt működöm rosszul." És ez ördögi körré válik. Akkor még korlátozottabbá lesznek. Szabadulj meg teljesen attól az ideától. Az csak egy kör, amelyet saját magad vagy mások segítségével húztál magad köré.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A pálmazsír nem egészséges

Veszélyes-e a gyökérkezelt fog az egészségre?

A mágikus gondolkodás