2010. július 18., vasárnap

Rakott padlizsán


Együnk végre valami finomat, mit szóltok hozzá? Sokat beszéltem mostanában a problémákról, ideje más vizekre evezni.

Készítsünk rakott padlizsánt. Nekem kedvencem ez az indiai eredetű növényke, már az ókori Kínában is ismerték maláji bíbordinnyének nevezték. Mi meg törökparadicsomnak is hívjuk, valószínűleg a törökök hozták be hazánkba, innen a név.

Mi is kell hozzá? 4-5 padlizsán egycentis szeletkékre vágva, fél kilónyi paradicsom felszeletelve és 25 dkg füstölt tofu. Ha valaki tofuellenes, készítheti sajttal.

Az öntethez: 1 dl repceolaj, 1 citrom leve, 2 teáskanál bazsalikom, 2 teáskanál só (ki milyet használ) 2 csésze víz és 15 dkg füstölt tofu.

A padlizsánszeleteket sózzuk be, hagyjuk negyedórát állni majd papírkéztörlővel törölgessük le róla sót. Egy jénaiba rakjuk le a réteget szépen sorban: padlizsánt, paradicsomot és tofut. Az időközben összeturmixolt öntetből egy picit öntünk a tetejére, majd folytajuk a rétegezést tovább. Mikor elfogyott az alapanyagunk, ráreszeljük a tofut (vagy sajtot) a tetejére, majd 160 fokon sütjük 30-40 percig, ezalatt szépen megpuhul a padlizsán, megsül a tofu.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...