2009. augusztus 5., szerda

A szeretetről


Amikor azt mondod valakinek hogy "szeretlek", akkor nem is tudod, mit beszélsz. Nem tudod, hogy ez pusztán nemi vágy egy szép szó mögé rejtve. Csak igen rövid ideig életképes, bármelyik pillanatban eltűnhet.

A szeretet örök. A szeretet a Buddhák tapasztalata, nem az öntudatlan embereké. Csak nagyon kevesen ismerték meg, hogy mi az a szeretet; csak a felébredettek, a megvilágosodottak. Ezt csak az emberi tudat legmagasabb síkján ismerheted meg. Ha tényleg meg akarod tudni, hogy mi a szeretet, akkor felejtsd el a szeretetet és foglalkozz a meditációval.

Ha azt akarod, hogy a kerted rózsáktól tündököljön, akkor először a talajt hozd rendbe. Tápláld, öntözd, gondozd és figyelj rá, hogy elég napsütés érje. Ha mindenre ügyelsz, akkor a virág magától megjelenik majd a megfelelő időben. Nem húzhatod a virágot, hogy gyorsabban nőjön és nem erőltetheted, hogy előbb nyíljon ki. Nem kérheted egy rózsaszáltól, hogy legyen tökéletesebb. Láttál már tökéletlen virágot? Minden virág tökéletes a maga egyediségében. Ahogy a szélben, az esőben, a napsütésben táncolnak..hát nem látod azt a csodálatos szépséget, azt a tökéletes boldogságot? Egyetlen kis virágszálban ott tündököl a természet minden fényessége.

A szeretet lényed egyik rózsája, de csak akkor jelenik meg, ha előkészíted hozzá a talajt, azaz a lényedet. Légy egyre éberebb és tudatosabb, és a szeretet megjelenik magától, a kellő időben. A szeretet spirituális élmény - semmi köze nemekhez és testekhez. Legbenső lényeddel van összefüggésben. Ismerd meg önmagad és a szeretet majd megérkezik, mint egy jutalom. Eláraszt majd, mint egy virágeső, feltölti egész lényedet és egyre csak árad és hihetetlen erővel arra késztet, hogy mindezt megoszd másokkal. A szeretet egy vendég, aki mindenképpen eljön azokhoz, akik felkészültek a fogadására.

Osho nyomán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...