2009. augusztus 11., kedd

Változnak az évszakok


Még mindig Osho gondolatainál tartok. Jót tett velem, hogy megismertem, elgondolkodtat, arra késztet, hogy itt-ott megváltoztassam az életemet. Nem mintha nem változna magától is. Változnak az évszakok is. Olykor tél van, máskor nyár. Ha mindig ugyanazon az éghajlaton vagyunk, megfeneklünk.

Meg kell tanulnunk kedvelni azt, ami történik. Ez az érettség. Azt kell szeretnünk, ami már jelen van, ami velünk van, ami velünk történik. Az éretlenség azt jelenti, hogy mindig a kellene és a lehetne világában élünk, és sosem a van-ban- pedig a van a helyzet. A kellene csak egy álom.

Bármi legyen a helyzet, úgy jó. Szeresd, kedveld és lazulj el benne. Ha olykor intenzitás érkezik, szeresd. Ha elmegy, mondj búcsút neki. A dolgok változnak...az élet áramlik. Semmi sem marad ugyanaz, ezért olykor hatalmas terek tárulnak eléd, máskor pedig nincs hova menni. De mindkettő jó. Mindkettő a létezés ajándéka.

Hálásnak kell lennünk; bármi történik, hála legyen bennünk, köszönet. Élvezzük! Ez az, ami éppen most történik. Holnap talán megváltozik, akkor élvezd azt. Holnapután talán valami más történik. Élvezd azt. Ne hasonlítsd össze a múltat haszontalan jövőfantáziákkal. Éld meg a pillanatot. Olykor forró, máskor nagyon hideg, de mindkettőre szükség van; máskülönben eltűnik az élet. Az élet polaritásokban létezik.

Téli táj: Wéber T. Mária festménye

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...