2010. május 3., hétfő

A kövek ereje


Létezik egy olyan energiaforrás, amelyről nem sokan tudnak, vagy ha tudnak, nem foglalkoznak vele. A kövek, az ásványok ereje. Az ásványvilág éppen olyan gazdag, mint a növény-vagy állatvilág, bizony. Bolygónkon minden energia a fényből származik, és minden létezőnek saját rezgése van, így az ásványoknak is. Van rezgésük, frekvenciájuk, amit be tudnak fogadni és le is tudnak adni. Alacsonyabb a rezgésük, mint az élőlényeknek, az emberre gyakorolt hatásuk mégsem elhanyagolható.

Már az ókorban nagy jelentőséget tulajdonítottak a kövek gyógyító erejének - elsősorban a görögök és az egyiptomiak -, összhangban a kor vallási, asztrológiai és orvosi szemléletével. A régi asztrológiai írásokban utalásokat találunk arra, hogy mely köveket kell hordani, hogy elkerüljük a bolygók negatív hatásait (az én kövem a rózsakvarc, ezt hordom a kulcstartóimon és van egy nagyobb, gyönyörű darab belőle a számítógépem mellett is, véd a káros sugárzástól).

A rómaiak amulettek és talizmánok formájában viselték a drágaköveket, Indiában is ezt a tanácsot kapták az uralkodók. A gondosan kiválogatott drágakövek nem csak a koronát, kardot és a trónt díszítették, hanem haláluk után a sírba is betették az uralkodó legszebb drágaköveit.

A maják és az indiánok különböző kristályokat használtak a betegségek diagnosztizálására és a kezelésre. Az idők folyamán sok tudás veszett el ezekről az erőkről, de azért a különböző kultúrákban fennmaradtak értékes információk is.

Aki megmondja nekem a csillagjegyét, annak elárulom, milyen kövek tartoznak hozzá:)

6 megjegyzés:

  1. jó, megmondom:)skorpió (és egy darab hematitom van kistáskában, de minden tudományo megfontolás nélkül került oda.
    Plusz rózsakvarc teknősbéka a kispárnám alatt (azt mondta valaki, szép álmokat okoz)
    Ja és szintén hematit ékszereim. Imádom fogdosni, olyan jó sima kő.
    Vonz.

    VálaszTörlés
  2. A vörös és fekete kövek tartoznak a skorpióhoz: opál, vörös spinell, rubelit, vörös korall. Elemed a víz:)

    VálaszTörlés
  3. Milyen érdekes, hogy reggel a kristályok éltető ereje c. könyv olvasásával kezdtem a napomat(fél hét körül):-).Most néztem, hogy pont erről írtál Te is.
    A másik téma, ami még reggel foglalkoztatott az a Gyógyítás illóolajokkal c. könyv.
    Elgondolkodtatott, hogy milyen keveset is foglalkozunk magunkkal azon kívül, hogy a látható, anyagi világon túl gondolkodjunk, és a rezgésszámunkkal is törődjünk, különböző módszerek által..
    Erről majd beszélgetünk..
    Na megyek festeni..csütörtökön találkozunk, addig is töltődjetek a természetből, zenéből, illatokból, ételekből, mindenből, ami gyógyír :-)
    baráti üdvözlettel:cz.b.k.

    VálaszTörlés
  4. Mert én is azt olvasgattam:) Jó lesz beszélgetni veletek, várjuk a csütörtököt:) Ma Nánán (is) voltunk, hoztunk tejet meg túrót, közben megnéztük a farmot is. De gyönyörű, nagyon szép. Rend van, békésen legelésztek az állatok a mezőn, a kiscsikó meg tündéri. Jó volt látni együtt a sok állatot, ahogy megfér egymással ló, kecske, tehén. Elvisszük majd a kicsiket is jövő héten.

    VálaszTörlés
  5. Szép Napot!

    Örülök, hogy rátaláltam a blogjára és elolvashattam az írásait.
    Gratulálok a blogjához!

    Üdvözlettel:

    Domonyi Károly
    http://domonyi.blogspot.com/

    VálaszTörlés

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...