CsalánfőzelékEsik az eső, így aztán megengedtem magamnak, hogy egy órácskára leüljek a gépemhez blogot írni. Alakul szépen a biokertünk, van munka bőven, de jólesik. Még jobb érzés, amikor a saját zöldségeinket, gyümölcseinket ehetjük, bár így az első itt töltött évünkben nem túl kegyes hozzánk a természet, a zöldség ugyan fejlődik szépen, de gyümölcsünk alig termett.

Hátul, a kert végében meghagytunk egy területet a csalánnak. Nagy szükségünk van rá, abból készítünk trágyalét a fejlődő növénykéinknek, meghálálják. Különösen a paradicsom szereti nagyon. Tavasszal elkészítjük a tömény erjesztett oldatot, és apránként, hígítva kapják a növények, elég egész nyárra. A különböző növénybetegségek ellen is jó, a biokert nélkülözhetetlen növénye a csalán.

De jó nekünk, embereknek is, rengeteg jótékony hatása van. Nagyon finom a csalánfőzelék. Szedünk egy nagy marék csalánt - gumikesztyű ajánlatos:) pálmazsíron megfonnyasztjuk, majd pár gerezd fokhagymával, borssal, kevés sóval ízesítjük. Nagyjából két deci tejszínbe belekeverek két-három evőkanálnyi teljes kiőrlésű lisztet, a csalánra öntöm, felforralom és hagyom pár percet főni. Ha kész összemixelem, és elő is állt a finom ebéd. Egyik kedvenc kajánk ilyenkor és az alapanyaggal bőven ellát a kert.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A pálmazsír nem egészséges

Veszélyes-e a gyökérkezelt fog az egészségre?

A mágikus gondolkodás