2010. június 19., szombat

Viharok


A fejlődés azt jelenti, hogy mindennap magadba szívsz valami újat, és ez csak akkor lehetséges, ha nyitott vagy. Ablakaid és ajtóid mindig nyitva állnak. Olykor eső érkezik, máskor a szél jön be, aztán a nap süt, és áramlik benned az élet. Ez együtt jár néhány zavaró hatással is: újságjaid mozogni kezdenek a szélben, megmozdulnak a papírok az asztalon, és ha az eső látogat meg, nedves lehet a ruhád. Ha mindig zárt szobában éltél, azt kérdezed majd: "Mi történik?"

Valami csodálatos történik. Jó, ha elérhető vagy a szél, az eső, a nap számára, mert ez az élet. Vagyis ahelyett, hogy nyugtalankodnál miattuk, táncolj! Táncolj, amikor jön a vihar, mert csend követi majd. Táncolj, amikor kihívások érnek, és megzavarják az életedet, mert azzal, hogy felelsz ezekre a kihívásokra, új magasságokba lépsz. Ne feledd, még a szenvedés is kegyelem. Annak, aki megfelelően fogadja, ugródeszkává válik.

Azok az emberek, akik sosem szenvednek, és mindig kényelmes és kellemes életet élnek, szinte halottak. Életük sosem lesz olyan, mint az éles kard. Még a zöldségeket sem tudja majd felvágni. Az intelligencia akkor élesedik, ha szembenézel a kihívásokkal. Imádkozz mindennap Istenhez: "Küldj nekem holnap még több kihívást, küldj még több vihart", és akkor megismered a legkedvezőbb életet.

2 megjegyzés:

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...