2010. július 18., vasárnap

Földi létező


A Föld osztatlan. India és Pakisztán, Anglia és Németország csak a térképeken létezik, és azokat a térképeket a politikusok, a hatalom őrült emberei készítették. Az egész Föld a tiéd.

Szükségtelen bármivel azonosítanod magad. Miért határolnád be magadat kis területekre? Miért határoljon be a politika? Tarts igényt a Föld teljes örökségére. Ez a te Földed. Légy földi létező, nem nemzeti. Felejtsd el Indiát és Angliát, és gondolj az egész bolygóra. Tekints minden egyes embert a testvérednek, mert azok.

Ha indiai vagy, szemben állsz másokkal. Kénytelen vagy, máskülönben hogyan határozod meg az indiaiságodat? Szemben állsz Kínával, Pakisztánnal, szemben ezzel és azzal; minden identifikáció lényegében valamivel szemben történik. Ha valami mellett vagy, akkor természetes módon valami más ellen vagy.

Egy jobb világban nem lesznek országok, egy magasabb rendű világban nem lesznek vallások. Elég lesz embernek lenni, sőt, egy napon azon is túl kell lépned; akkor válsz istenivé. Akkor még ez a Föld is túl kicsi lesz ahhoz, hogy magában foglaljon, akkor minden csillag a tiéd lesz, ez az egész univerzum a tiéd. És amikor univerzálissá leszel, akkor megérkeztél.


2 megjegyzés:

  1. Imagine there's no countries
    It isn't hard to do
    Nothing to kill or die for
    And no religion too
    Imagine all the people
    Living life in peace...

    You may say I'm a dreamer

    But I'm not the only one
    I hope someday you'll join us
    And the world will be as one............

    John Lennon

    Dorka

    VálaszTörlés
  2. Nem sokáig álmodozhatott szegény:(

    VálaszTörlés

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...