2010. szeptember 27., hétfő

Gabonaveszély?

Egyre kevésbé tudom elfogadni a gondolatot, hogy ártana nekünk embereknek az, amit "élet"-nek nevezünk, amit annyira szeretünk, ami annyi éve kerül mindennapi táplálékként az asztalunkra. Azt értem, hogy vannak érzékenyebb szervezetűek, akiknél problémákat okoz a gabonafehérje, de még többen vannak, akik ehetik nyugodtan, semmi bajuk nem lesz tőle. Talán a középúton van itt is az igazság, semmiből ne együnk sokat és ne együnk minden nap.

Még van pár kiló amit szeretnék leadni, utána visszahozom a gabonát az étrendembe, kásák és egyebek formájában. Addig is írok majd róla, hogy meghozzam még jobban a kedvet hozzá. A sajátomat is:)

Talán a húsevés sem lehet gond, ha az ember lánya biohúsokat eszik mondjuk hetente egyszer. Belefér, ahogy a hal is. De nagyon fontos a tisztaság, hogy az ételünk vegyszer- és egyéb kémiai anyag mentes legyen. Jó lenne, ha mindenkinek lenne lehetősége erre figyelni. A városokban élőknek nagyon nehéz. Igyekezni kell olyan boltokat keresni, ahol közvetlenül a termelőktől lehet vásárolni, vagy piacokra járni és megkeresni az idős nénikéket akik a saját terményeiket adják el. Lehet, hogy írtam már erről - egyébként meg senkinek nem lehet újdonság - de ismételni nem árt. A tudás anyja, ugye:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...