2010. október 21., csütörtök

Gombás tojáslepény


A gombát megtisztítjuk és megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. Vízben megpárolunk egy kisebb fej apróra vágott vöröshagymát, utána hozzáadjuk a zsiradékot, ghít vagy kókuszzsírt - ezeket nyugodtan kitehetjük hőhatásnak, nem keletkeznek bennük káros anyagok. Belepakolgatjuk a gombát, megfűszerezzük sóval, borssal és finomra vágott zöldpetrezselyemmel.

Teljes lángon, állandóan keverve, zsírjára lepirítjuk, közben a gombánk megpuhul annyira, amennyire kell.

Közben elkészítjük a tojáslepényt. Amikor a tojás sűrűsödni kezd a serpenyőben, a gombatölteléket a közepére tesszük, majd a tojáslepény egyik oldalát ráhajtjuk a másikra. Az alját szép pirosra sütjük, és utána tálalható is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése