2009. január 3., szombat

A pillanatok varázsa


Az élet csak akkor történik meg veled, ha feltétel nélkül elfogadod; ha készen állsz arra, hogy szívesen fogadd, bármi is történik. Ha engeded a dolgokat megtörténni. Nem kell mindig irányítani akarni, a túl erős irányítás miatt szalasztjuk el a dolgokat. Nem kell mindig dönteni sem, néha a problémák maguktól megoldódnak.

Élj nyitott, befogadó életet. Élj együtt a természettel, hagyd a dolgokat megtörténni. Élj a nagy egész részeként. Az emberek túl tudatosan élnek, ettől aztán gyakran rabságban érzik magukat. Meglátnak egy csodálatos fát, oda akarják építeni az otthonukat. Megépítik és azonnal kötődni kezdenek. Túl erős a birtoklási vágy emberhez, tárgyakhoz és ez röghöz kötötté tesz. Nem keresik a további utakat. Pedig továbblépni jó, újat jelent, változást, szépségeket.

A pillanatok a fontosak, azokat kell megragadni. Meg kell őrizni a bennünk lévő gyermeket, meg kell tudnunk lepődni dolgokon, rá kell tudni csodálkozni a Duna-parton egy-egy szép kavicsra. Megteszem gyakran, és az nekem jó. Ha akarom, a kavics drágakővé változik, vagy a kicsi béka királyfivá, pedig meg sem csókoltam:) Ne felejts el játszani. Játszani jó, nagyon jó. Nyitottnak kell maradni, mert az élet végtelen. Végtelen utazás, milliónyi pillanatból tevődik össze, és minden pillanat új és szép, minden pillanatot fel kell fedezni és minden apró pillanatban boldogságot, örömöt, szépséget lehet találni.


6 megjegyzés:

  1. Hogy éppen a születésnapomon írsz ilyen kedves gondolatokat, természetesen véletlen.
    Másnak is engedek belőle, de jó részüket örömmel elfogadom és köszönöm.
    ü:
    Inszeminator

    VálaszTörlés
  2. Drága Inszeminátor, Szemi barátom, boldog szülinapot, mosolygósat, nyugodtat, békéset!:) És most elmegyek hozzád, hogy ott is köszöntselek:)

    VálaszTörlés
  3. "És most elmegyek hozzád, hogy ott is köszöntselek:)"

    A frász jött rám hirtelen, te jó ég mégiscsak porszívóznom kellett volna délelőtt - aztán rájöttem persze hova mész és megnyugodtam.Na... Ilyen hülyét...

    Tita - írhatsz boldogot, boldogtalant, mindent. Nektek lányoknak asszonyoknak szabad. Másnak is, tulajdonképpen mindenkinek, csak rettenetesen kifakultak elértéktelenedtek a szavak. Sémákban folyik a szó gépiesen - megpróbálom kerülni a túlontúl közhelyes dolgokat.
    Csupán erről van szó.
    Most nagyon elégedett vagyok magammal, hogy sikerült egy plusz jókivánságsort tőled begyüjtenem.

    Szép nap volt - ragyogós, báránykázós, Franciskát ölembe kaptam - nem tetszett neki. A Wilma kábé nyolcvan kiló lehet, vele nem kisérletezem.
    Jó, hogy valahol megemlítetted miszerint nem jó ötlet a biobrikett, mert éppen most láttam valahol útközben reklámozni. Még azért megnézem, ha a kocsim megcsinálták, de óvatos leszek.
    Irigyellek, hogy csak úgy, kisétálsz a Dunapartra, na jó én elgurulok a téli Balatonra, az is valami.
    ü:
    Inszeminator

    VálaszTörlés
  4. Téli Balaton..de régen nem láttam, pedig nagyon szeretem. Egyszer jó lenne lemenni majd. Franciskát ölelgesd meg helyettem is, neki köszönhetem, hogy egy élő kvízben valamelyik este elsőként tudtam, mit jelent a cigája:)

    Üresednek a szavak, ha hagyjuk. De melegítenek is a szavak. A lelket. Ha azt mondom "szeretlek", nekem is jó. Lélekmelengetős. Mondom is a kuttyomnak meg a cicámnak eleget, ha más nincs a közelemben.

    Boldognak lenni. Boldognak lenni meg minden nap lehet. Pillanatokra. Aztán gyorsan összeáll egy nagyobb boldogság:) Boldog szülinapot kívánni is lehet. Olyankor arra gondolok, hogy sok örömöt találj abban a napban, amelyen születtél. Ünnepeld az életet:)

    Szóval nem porszívóztál. Fúúúú, de utálok. Inkább söprök, igazi boszi vagyok seprővel a kezemben:) Monnyuk rá még nem ültem, de bekövetkezhet:) A porszívó olyan vadul dübörög be csendes világomba, hogy kikészít. Elviselhetetlen.

    VálaszTörlés
  5. sok örömteli pillanatot, s hogy a fájdalmakat es el bírd /-játok viselni Isten segítségivel
    szeretettel kíván minden jóut s az Ü kegyit es hodzá
    most s mindörökké
    Tibi /deák névmás, jelentési: Néköd

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm Tibi, mindannyiunk nevében!:) Megtaláltad ugye, amit írtam neked?:) Legyen nagyon szép az Új Éved!

    VálaszTörlés

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...