2009. január 27., kedd

A Szent Korona titkai


Sokat olvashatunk mostanában a Szent Koronáról. Hogy elzálogosította kormányunk, hogy el is veszíthetjük. Fogalmam sincs, igaz-e ez így, remélem, csak a szokásos politikai csatározásról van szó. Most másról szeretnék írni.

Berta Tibor huszonöt éve kutatja a Szent Korona titkait. Nagyon különös megállapításai vannak, engem is erősen foglalkoztat. A korona látványa lenyűgöző, nem tűnik lehetetlennek egyáltalán, hogy titkok tudója. Naptárkorona a mi koronánk, évszámokat rejt magában, olyan, mint egy Indiana Jones történet. Világvége, titkos utalások az ékkövek mögött, ez lenne a korona megfejtett kódja?

BT szerint a koronánk az összekötő kapocs az angliai Stonehenge és az egyiptomi Kheopsz piramis között. Ami összeköti őket az a mértékegység, amivel mind a hármat tervezték, tehát maga az időkód és a fehér ló kultusza, amely mind a háromban fellelhető. Egy 1981-es Fizikai Szemlében olvasni lehetett már hasonlóról: "Egy régi kor kozmonológiájának emléke a magyar Szent Korona".

Hasonló a misztikuma, mint a frigyládának, a koronát ládában őrizték és mint egy energetikai eszközt, védték a külvilágtól elzártan. A magyar királyokról ezzel a koronával nincs ábrázolásunk, koronázáskor nem ezt a koronát viselték. Beavató korona volt, koronázás előtt három napig közszemlére tették, majd vissza a ládába - nincs még egy korona a világban, amire ilyen szerepet osztottak volna.

A korona maga két részből áll, a felső latin és az alsó görög koronából. Ez persze csak feltételezés, ami biztos, hogy különböző korszakban készültek. A koronán ma látható képekből néhány később került rá, a felső sorból kilenc darab gyöngy hiányzik. A megfejtett évszámokról beigazolódott, hogy előre megjósoltak fontos eseményeket: 1000 koronázás, 1038 az égbeajánlás dátuma, 1301 az Árpád-ház kihalásának időpontja, 1440 a koronarablás mind, mind ott szerepelnek.

Ami még nem következett be: 2012, mint kiemelt évszám és 2030 az utolsó. Szívből remélem, hogy csak helyhiány miatt és nem az emberiség végét jelenti. Bár amilyen pontosan és művészien elkészített időkód, helyhiányban nem reménykedhetünk.

Rengeteg tehát a feltételezés a Szent Koronával kapcsolatban, csak az biztos, hogy semmi sem biztos. De amilyen úton halad világunk, akár még minden igaz is lehet.


9 megjegyzés:

  1. Ajaj, kedves Tita, mit kapsz te ezért Dorkától! :-)

    Meg lehetne tudni konkrétan, milyen formában szerepel a 2012-es évszám a koronán?

    Erről gúnyolódott Tóta W. :
    http://index.hu/kultur/klassz/idokod/

    Ezeknek semmi se szent! :-)

    VálaszTörlés
  2. Egy előadást néztem-hallgattam régebben, onnan erednek az infóim. De megjelent már Berta Tibor könyve Az időkód címmel, abban biztos fellelhető konkrét válasz a kérdésedre. Terveimben szerepel megrendelni és akkor közreadok majd bővebb anyagot, ha valakit érdekel.

    Tóta Wé..ha valakinek a véleménye ebben a kérdésben nem érdekel, akkor az ő. De azért elolvasom majd, amit ajánlottál.

    Hogy jön ide Dorka? Van valami baja a Szent Koronával? Nem is tudtam.

    VálaszTörlés
  3. Csak ő panaszkodott, hogy tita már nem a régi srí, gondolom, valami jobbratolódás-félét fájlal nálad, a "szélsőjobb" egyik totemje pedig a szentkorona. Láttam, hogy a görénylyukban nekem tulajdonítja, hogy világvége-tudatos vagy. Nyugtasd meg, hogy évek óta rajta vagy a témán és nálam sokkal nagyobb hatású kútfőket is ismersz e téren.

    VálaszTörlés
  4. Dorka megszakította velem a kapcsolatot, nem tetszik neki, amit Göri blogjában írtam.

    Úgy igaz, ahogy mondod. Tavasszal lesz éppen két éve, hogy komolyan foglalkoztat, milyen úton jár az emberiség. A régi blogomban többször is írtam erről. Dorkának nem tetszik, hogy Izraelt hibáztatom a háborúért. Sajnos ez a véleményem és akkor sem fog megváltozni, ha a "barátaim" elfordulnak tőlem. Mármint Dorka és Göri. Megjegyzem, nem ismerjük egymást személyesen, tehát valódi barátságról nem beszélhetünk. Az, hogy Dorka "összebarátkozott" Görivel és emiatt Göri komoly változásokon ment át, vonzódni kezdett a zsidókhoz, vagy a zsidó kultúrához vagy a fene tudja mihez, az ő dolga. Én nem változtam. Nem lettem szélsőjobbos, nem lettem fasiszta, még a feltételezés is mulatságos. De a cionizmust elítélem, az már igaz. A zsidókhoz meg érdemeik szerint viszonyulok, mármint az egyes emberekhez. A kirekesztő, rasszista zsidóhoz semmi közöm nincs, ez megint tény. De a kirekesztő, rasszista magyarhoz sincs, vagy a kirekesztő, rasszista katolikushoz sincs és sorolhatnám.

    Ha úgy tűnik változom, az csak azért van, mert a világ változik körülöttem és kénytelen vagyok alkalmazkodni. Jobban odafigyelek, mi zajlik körülöttem, kinézek időnként a védett világomból, nem tehetek mást.

    Egyébként nem vagyok világvége-tudatos, Csaba. Egyáltalán nem. Úgy legalábbis nem, ahogy te. Nagy a baj, de adok esélyt az emberiségnek. Valami nagyon okosat írt krezidiesel tegnap a peakoilben, be kellene kopiznom ide, majd megkeresem.

    Az is igaz, hogy eljöttek hozzám a szigetre a Peak Oilből ismert is tisztelt gondolkodók, akik hozzám és hozzád hasonlóan látják, mint rohanunk a szakadék felé. Sokat beszélgettünk.Kapcsolatba kerültem másokkal is, akiktől hiteles információkat és javaslatokat vélek megkapni. Igyekszem másokkal is megosztani, de nem az én bajom, ha nem tudják fogadni. Ez van.

    Az meg egy komplett hülyeség, hogy a szélsőjobb kisajátíthatja magának a Szent Koronát. Ha erről írok, szélsőjobbos vagyok?:) Egy éve írtam erről először, akkor láttam az előadást. Most újból aktuálisnak éreztem az "elzálogosítás" című szövegelés miatt.

    VálaszTörlés
  5. Tessék, itt vannak krezidiesel szavai, pontosan idézve:

    "Nincs olajválság.



    Az egész pikolaj műbalhé.

    Voltam Kanadában. Láttam a vényóccal közledő nyugdijasokat.

    Ez a fogyasztói világ.

    Sőt nem fogyasztói, hanem pazarlói.

    Életminőség romlás nélkül felére lehetne csökkenteni az olajfelhasználásunkat.

    Az energiafelhasználásunk nagyrésze luxus, pazarlás, divat, szórakozás.

    BSM-nek többször feldobtam, hogy vizsgáljuk a takarékossági potenciált.

    Nem akarta elfogadni amire gondolok, olajár jóslatokba, gazdasági összefüggések

    keresésébe merült ki a tevékenysége. Ez zsákutca. Fölé kell lépni, kivülről leegyszerűsitve kell nézni az egészet. Alapvető emberi tulajdonságokból kiindulva meg lehet érteni mindent. Ha belebonyolódsz elveszel az áttekinthetetlen részletekben. A világot ősidők óta az emberi gyarlóság, a beteges hatalomvágy mozgatta. Minden tudás, eszköz, és aljasság be lett vetve állandóan.

    Elég a történelmet leegyszerűsitve, alapjaiban nézni.

    A világ megváltozásának kulcsa az emberiség megváltozásában van.

    Meg kéne tanulnia élni az erőforrásaival. Jelenleg csak visszaél velük, és profitra cseréli. Minden erőforrásunkat profittermelésre használunk, rideg racionalizmussal, mit sem törődve annak fenntarthatóságával, megújuló képességének összeomlásával.

    Amelyik réteg az extraprofitot húzza mindebből az a hatalmának épitésére , totalizálására használja, a "rábizott" népet a végletekig manipulálja, átveri.

    Őket CSAK a hatalom érdekli.



    Aki ezt nem érti az az egészet nem érti, és nem fogja soha.

    Pedig mint a faék olyan egyszerű."

    eddig az idézet. Elgondolkodtató, bizony. Azért van peak oil, mert iszonyatosan pazarlóan élünk valamint módszeresen tesszük tönkre a bolygónkat. És én a megoldást is itt látom, ahogy ő is: " a világ megváltozásának kulcsa az emberiség megváltozásában van". Bizony. És nem a klavi előtt ülve kell nyavalyognunk a világvége miatt, hanem tenni kell azért, hogy az emberek tudomásul vegyék a változás, a változtatás szükségességét. Ezen dolgozom a magam csekély eszközeivel, a környezetemben és ahol csak tehetem. Példa pedig az életmódom. Nem áll fenn a vizet prédikál és bort iszik esete.

    VálaszTörlés
  6. helló Tita! :)

    és mit kaptok mindketten Dorkával, ha nem hagyjátok abba :(
    mind a kettőtöket kedvellek, nem akarom hallani, hogy valaki rosszat mond a másikra!
    nem érdekel, kinek van igaza, meg ilyenek, a háborúnak vége, elég volt a cat-fighting-ből is :D
    én az ajgnerszilárdot hibáztatom a gázai összecsapásért. na, és akkor mi van?
    komolyra fordítva a szót, a szent koronás dolgot én sem értem... de majd írok egy bejegyzést...

    nem volt szó a szent korona zálogba adásáról külön, de jobb megelőző jelleggel aggódni, mert ennek az ereklyének szellemi értékéhez kétség nem fér.

    és légyszíves, tessék egymás közt megoldani, ha valami van, az okos enged elve alapján! felnőtt, értelmes nők vagytok, elvárom, hogy tudjatok uralkodni magatokon!
    dorkával már telefonon megbeszéltem amit gondolok a nézeteltérésetekről, most neked szólok, kedves Srí-Tita! kedvellek, de egy kicsit több önmérsékletet kérek, erőt ahhoz, hogy ne a sértettséged jogosságát keresd, hanem tudj megbocsátani.

    ennyi.

    légyszíves!

    VálaszTörlés
  7. Jól van, Gildor. Gyakorolni fogom a megbocsátás erényét és nem nézem, más megteszi-e. Tök aranyos vagy, hogy aggódsz miattunk, ez most jólesett. Én is nagyon kedvellek téged, de ezt jól tudod.

    A Szent Koronával meg hogy mi a baj..nem értem. Van egy elkötelezett kutató, aki megpróbálja megfejteni a rejtett - vagy nem is annyira rejtett - utalásokat. Engem meg érdekel, ezért írtam róla. Már egy évvel ezelőtt, ahogy mondtam. Érdeklődéssel várom a postodat, komolyan.

    VálaszTörlés
  8. post első fele megjelent.

    de abban még nincs korona.

    és amúgy a legjobb barátom édesapja ékszerész, nem is akármilyen, így ő is vizsgálta a szent koronát, amikor hazakerült

    VálaszTörlés
  9. Gildor, Gildor. Te úgy gondoltad, hogy a korona ékköveire ráírták az évszámokat a magyarázatokkal együtt?:) Sajnos, az a híres ékszerész nem fogja tudni sem igazolni, sem cáfolni a magyarázatokat. Ahogy én sem és te sem. Hipotézis egyelőre, kérdés, mi lesz majd belőle.

    Nagyon nehezen fejtették meg a hieroglifákat vagy akármi mást is. De nem szabad kapásból tiltakozni. Én nem teszem. Érdeklődéssel figyelem és várom a bizonyítékokat. Mint a matematikában, tudod. Egyelőre - amennyit eddig láttam, aszerint - ígéretes.

    Csak írd a mesét tovább. Az meg érdekes.

    VálaszTörlés

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...