2010. március 19., péntek

Jó, ha tudjuk


Lajos atya tanácsaiból idézek néhányat, talán ti is hasznát vehetitek:

Megzavart anyagcsere esetén, legyengült állapotok leküzdésében, teljesítő képességünk fokozása érdekében:

a DIÓ, gyümölccsel együtt eléri a fenti hatást. Érdemes a diót megpróbálni íróval vagy sárgarépával együtt fogyasztani. Megnyugtatja az idegeinket, javítja az emlékezőtehetséget és még a koncentráló képességet is emeli.

Bizonyos hiányokat is képes pótolni, pl gazdag vasban, magnéziumban, kálciumban, E vitaminban. Összekeverhetjük mézzel, így kenyérre is kenhetjük. Ehetjük salátának, pl. mézzel, áfonyával vagy szőlővel együtt is.

Vérnyomás szabályozó, vízkiválasaztó, szívműködést segítő

a RIZSKÚRA. A rizst rövid ideig főzzük, majd gőzben több órán keresztül állni hagyjuk. Együnk hozzá almakompótot, amibe tehetünk egy kanál mézet. Kúraszerűen alkalmazzuk: két egymást követő napon, háromszor csak ezt fogyasztva. Később csak hetente kétszer.

Fogszuvasodás esetén, fogínygyulladásnál, vitaminhiánybetegségnél, vérkeringési zavaroknál, gyomor- és bélrenyheségnél, a vér salaktalanításakor , légzőszervek tisztításánál

legjobb a HAGYMA - az egészség elixírje, ahogy a régiek nevezik. Kúraszerű használata tanácsos. Só nélkül! Mézzel, olajjal, paradicsommal együtt lehet.

Külsőleg is alkalmazhatjuk: gyulladásnál, légcsőhurutnál, májgyulladásnál, középfülgyulladás esetén. A nyers hagymát péppé reszeljük, széjjelterítjük, és a beteg helyre tesszük. Egy óra múlva levet ereszt és gyógyít, 2-3 óra múlva le lehet venni. Utána a bőrt mossuk le langyos vízzel.

Szokatlanul egyszerű és egészségmegőrző hatású az olajterápia.

Az evőkanál OLAJAT csak szürcsölni - szívni kell a fogaink között, és ha megfehéredett, kiköpni. Mikor? Amikor úgy érezzük, egészségünk nincs rendben. Azonnal megkezdi az olaj a gyógyítást, a gyógyító eljárást a szervezet bonyolítja tovább.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...