2010. március 4., csütörtök

Nyílik a hóvirág


A kertünkben, a fenyők alatt. Sok van, nagyon kis helyeskék. Első virágaink, akik az új otthonunkban köszöntöttek bennünket:) Mi is őket.

6 megjegyzés:

  1. No a hóvirágcsa alatt jól kipróbálom az új accountomat.
    (amúgy lehet hogy hegyi kankalinnal is találkozol a hegyekben.. Vagy nem tudom, lehet hogy az nem nő mindenütt, )pl a Turbolya és a medvehagyma a zempléni hegyekben nem nő.. pedig kerestem feszt..

    VálaszTörlés
  2. Jó vagy így, Dorkának:) A turbolyát otthagytam sajnos a szigeten, rengeteg volt a kertemben is, megterem magától.

    Viszont a medvehagyma csodanövény, el kell jönnötök érte a Bakonyba:) De ha nem jöttök, vegyél valamelyik bioboltban, annyi sok jó tulajdonsága van, hogy felsorolni is nehéz. Írtam már róla, de ha nem, akkor fogok. Majd a másik blogomban.

    VálaszTörlés
  3. Jaja a medvehagyma. Olyan pestót lehet csinálni belőle, hogy kettéáll a fülünk.
    Valahol errefelé is kell neki lennie, sokan mondják, hogy járnak szedegetni..
    Biobolt kilőve. (nem olyan fából faragtak, hogy pénzt adjak olyanért, ami megterem az erdőben;)

    Amúgy is sajnos legnagyobb bánatomra, egy nagyobbacska család bioétkeztetése bizony havi szinten irreális kiadás lenne. Bár odafigyelek a gyerekek kajájára, igyekszem egészségesen főzni, margarin és hozzáadott vegyszermentesen. De a biozás az marad a szőlőhegyi zöldséges-gyümölcsösben.. Az meg önmagában nem elég sokmindenre.

    Amíg nem lett 16 éves a fiam, nem gondoltam, hogy ember képes egy egész grillcsirkét együltőhelyében becsókolni... aztán két óra múlva kérni a vacsit:)Növésben van a szentem, meg forradalmárkorszakban is... jaaaj de sokat harcolunk...(mosoly+sóhaj)

    VálaszTörlés
  4. 16 már, te jó ég. 14 volt nemrég, amikor beszéltünk a koráról. Igaz, Teó műtétje is lassan 3 éve történt, akkoriban írtam róla. Most meg lesz a következő. A változatosság kedvéért keresztszalag szakadása van, ugyanabban a térdében. Jövő csütörtökön műtik Győrben, egy órája érkeztünk haza a klinikáról. Bárcsak jobban tudnék bízni az orvosokban:(

    VálaszTörlés
  5. Kicsit túloztam a tizanhattal, szeptemberben lesz annyi, de nagyon pasi lett:-)

    Szegény kutyus.. bízz csak nyugodtan az orvosokban. Az állatorvosok jó fejek.. (többnyire). Mit csinált az a kuttyman a térdével? meddig kell bentmaradnia a klinikán?

    Nem voltam netközelben, de most gyorsan megnézem a bioblogodat, biztosan van új bejegyzés.. (a héten már én is írok,legalábbis nyomatékos ígéretet tettem rá Esztinek... elkezdtem a posztot, de kiestem már a gyakorlatból:-I Talán péntekre sikerül be is fejezni.. biztos csak az első ilyen nehéz, ha jó reakciókat kapok, menni fog, ha nem, akkor elbátortalanodom.A bemutatkozás a legnehezebb:)

    VálaszTörlés
  6. Nem tudok róla, hogy bármi történt volna a térdével. Hirtelen elkezdett sántítani, mi meg rohantunk vele orvoshoz. Mindent elolvastam a neten a keresztszalag szakadásról ami csak fellelhető, nagyon gyakori a kutyáknál és különösebb baleset sem kell hozzá. Sajnos. Holnap megyünk műtétre, muszáj.

    Nehogy izgulj már a posztod miatt:) Jó lesz az, meglátod. Megnézem majd én is:)

    VálaszTörlés

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...