2009. február 12., csütörtök

Kavicsos part


Most téliesebb a látvány, mint a fotón. Sok hó esett, de ilyenkor is nagyon szép. Szeretem a telet. Holle anyó ad nekem havat bőven mostanában, de nincs ez mindig így. Fáznak a növények a kis állatok télen, jót tesz a hótakaró. Túlélést jelent.


Nem látni a képen, de van egy nagy kő, amin üldögélek néha, csak bámulok ki a fejemből, nézem a kutyámat, ahogy rohangál a vízben vagy mellette, kavicsokat keresgélek és mindenfélén töprengek, az élet kis és nagy dolgairól is. Na meg a kavicsokról:) Hogy vajon itt születtek vagy messziről sodorta őket ide a folyó. Biztos minden kavicsnak története van, és ha értjük őket, mesélnek is. Mind más színű szinte, megnéztétek már közelről? Egyáltalán, le szoktatok feküdni a fűbe vagy a folyóparton? Jó nézni közelről az életet, vagy a mozdulatlanságot. Az olyan örökkévaló.

16 megjegyzés:

 1. Nyáron, fűbe is, folyópartra is.

  VálaszTörlés
 2. Tudtam, hogy ha valaki, te érteni fogod:) Úgy örülök, hogy jársz felém néha. Tudom, sokszor tettem be régi posztot, ami nektek már ismert, de mostanában írok majd újakat, bár még akad régebbi, találtam párat a gugliban. A lelkemmel kell foglalkoznom egy picit, ez a világválság leamortizált eléggé, most ki is szálltam a borús témákból.

  A nickem is félretettem, nem kell a tita, már nem vagyok büszke arra, hogy a Konzi szerzője voltam. Tara egy szép szanszkrit név és hát ugye az Elfújta a szél:) A Srí világ is tovatűnt, új idők, új név. Szeretek megújulni időnként.

  VálaszTörlés
 3. Joz, szeretném, ha tudnád, hogy a blogod a számomra már nagyon nehézkesen olvasható, egészen pontosan szinte sehogy. A legfelső posztba még bele tudok nézni, aztán lefagy a gépem. Csak nálad. Nem tudok lefelé görgetni és ez azért van mint megtudtam, mert túl sok posztod van a főoldalon. Az admin felületen be tudod állítani, hogy mennyi legyen, a blogspot pl 7-et ajánl a főoldalra, én 5-re állítottam be így tökéletes.

  Megkérlek, állíts rajta. Annyira szeretném a blogod olvasni.

  VálaszTörlés
 4. Jozi jegyzetelőjinek lefagyását én es meg erősít hetem, de nem te hetek rúla. Ténleg úgy van ahogy Konzi Tita Újra Tara írja.
  A többit nem ösmételem.
  Nálunk bidös a folyó. "Küldjük" a szennyet a lefolyón Madzsarisztánba - ez sajna így "természetes" a hegyi legénykedőknél.
  A mandarinho': én mostanába' a cédrus helyett almán gondolkodom, annyi termett, tálastul esszük.
  Nem köll valakinek? Ládástul áll a pincénkbe' a Szoroskő alatt. Igaz nem a legszebb - nem éré permetméreg. A legtöbb finom jonathán.

  VálaszTörlés
 5. Jaj de szeretnék abból az almából Sat. De mire érte mennék, meg kifizetném, túl drága lenne.

  VálaszTörlés
 6. Na, a kedvedért keresek almát a profilomba:)

  VálaszTörlés
 7. a Vágrul írám.
  kösz az almát, nem azér' mon'tam, de a mienk finomb - még az Éváétul es.-)

  VálaszTörlés
 8. most veszem észre.
  maj' viszek az almábul, ha arra járok, vagy leúsztassam a foyón?
  csak mé'ken? Tisza, Bodrog, Hernád, Sajó?

  VálaszTörlés
 9. Enyém a Duna:) Akkor messze laksz tőlem, én Esztergomtól/Párkánytól picit délre, a Szentendrei-szigeten.

  VálaszTörlés
 10. nem annyira. mint a profilon es látható Keletrül gyüttem s Nyugaton lakom, gyakorta visszajárva az őshazába. A Kis-Duna sincs messzebb tőlünk, mint a Vág. a közeljövőbe készülök szeretett hólyagvárosunkba' + tán Strigoniumba es - oda lassan évszázados drága nagy-nagynénimhö'.
  az óma úszik vagy gurul. csak nem el!

  VálaszTörlés
 11. Pozsony is hólyagváros lett, s el is tótosíták, de én Bp.ra gondolám, s Galántárul, az egykor a gyerek Kodály lakta vasútállomásrul mennék oda. bocs a rejtelmes, balladisztikus írásmódér' Minden jóut!

  VálaszTörlés
 12. Szeretem az írásodat és értem is. Minden jót neked is, drága Sat!

  VálaszTörlés
 13. Valóban sok alma termett. Nálam a Jonatán már elfogyott, viszont a húsvéti rozmaring? még kitart. Sajnos a család nem szereti, már tél elején annyira zsíros a külseje, hogy kicsúszik az ember kezéből.
  Ha család nem is, Wilma, Franciska meg én azért rendesen majszolgatjuk. Én leginkább bundásalma képében, mert az még meleg is.
  A "lányok" meg egyenest zabálják. Ahogy a szénát is - engem meg minden alkalommal amikor felmegyek egy adagért a padlásra, újra és újra elbűvöl a szénaillat. Üzenete van. Nézem amint átszellemült boldog pofával rágják, rámpillantanak, mintha megköszönnék.
  És tudom, hogy tavasz lesz...
  Mostmár ezentúl Tara...?

  A Tita kicsit na hogy is mondjam, szóval kevésbé illett hozzád.
  Bár nem ismerlek személyesen, de a "hangod" alapján inkább Tara vagy. És a kavicsos part, az is elgondolkodtatóbb...

  Tűz van valahol a faluban - tűzoltók tolonganak a ház előtt, töltik a tartálykocsit. Kimegyek megnézem mi van.

  VálaszTörlés
 14. Békés és lélekmelengetős a világod, Inszeminátor. Én meg tara ezentúl, igen. A titát sosem tudtam megszokni:) Szénaillat..istenem de szeretem én is. Igazi faluban szeretnék élni, talán megvalósul.

  VálaszTörlés

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...