2009. február 13., péntek

Önhipnózis


Ha azt gondolom, és úgy cselekszem, hogy nincsenek gondjaim, akkor nincsenek is. Válságban a világ, összeomlóban az országunk de én élni akarok, békében, harmóniában. Tehetem? Ha úgy akarom, igen. Önhipnózis: ha sokszor mondok el magamnak valamit, mint egy mantrát, előbb-utóbb el is hiszem. És ha elhiszem, valósággá válik.

Mióta az ember eltávolodott Istentől, vagy a Felsőbbrendű Rendszerező Elmétől, kinek hogy tetszik, folyamatosan hibákat követ el és mégcsak nem is tanul belőle. Gondokat gyártunk szüntelenül, mintha nem is tudnánk gondok nélkül élni. Boldogok vagyunk a gondjainkkal, mert elfoglaltságot adnak. Gondolkodnunk kell rajtuk, tennivalóink vannak.

Én sem vagyok kivétel. De most, amikor szinte végveszélyben van az emberiség, minden korláttal és bajjal együtt nyugodt és derűs szeretnék maradni, legalább itt, a kis mikrovilágomban.

6 megjegyzés:

  1. csa' nem kivíríta má' a tyulpán ily keserves időbe'. úgy látsz': fertődző a mantraszuggeszciód:)

    VálaszTörlés
  2. Ááá, még sehol sincsenek a tulipánok. De ez biza az én kertem, tavalyi fotó. Hívogatom a tavaszt, de nem akar jönni:) Viszont legalább süt a nap.

    VálaszTörlés
  3. akkor es sziep holnapi Bálint-napot, ha még nincsenek tyulpánok, nem sütne a nap stb.
    xetettel

    VálaszTörlés
  4. Kell az önhipnózis,vagy ki hogy nevezi legalább reggel és este.Le kéne szállnunk az agyunk annak részeire,amiket nem használ ki az ember.

    VálaszTörlés
  5. Igen, és egy kis rutinnal nagyon jól használható. Isten hozott nálam, Javer:)

    VálaszTörlés

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...