2009. április 27., hétfő

Tökéletes egység


Amikor mérhetetlenül boldog vagy önmagadban, boldog vagy, ahogy vagy, áldott vagy, ahogy vagy, hálás vagy, ahogy vagy, és minden energiád együtt táncol, amikor az energiáid zenekarrá állnak össze, akkor Isten van. Ez a tökéletes egység érzete az, ami az Isten. Az Isten nem egy személy valahol - Isten ennek a háromnak az egységbe fordulása, amikor a negyedik megjelenik; ez egy tapasztalat. És ez a "negyedik" több, mint csak részegységek összege.

Ha részeire bontasz egy festményt, akkor ott találod a vásznat, a színeket, a festéket, de a festmény nem a vászon és a festék összessége, hanem valami több. Ez a valami több az, amit a festmény, a színek, a vászon a festő kifejez, és ez a valami több adja meg a kép szépségét.

Ha szétboncolsz egy rózsát, akkor megtalálod benne a vegyületeket, az alkotórészeket, de a szépségét sehol sem találod majd. Az nem az alkotórészek összessége, hanem valami annál több. Ha megérted, hogy az több, akkor megérted Istent.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...