2010. február 23., kedd

Lajos atya tanácsaiból


Fontos dolgok

- a jóga: mélylégzéssel, mozgással, természetes életmóddal, szabad levegőn tartózkodással

- a kultúrmérgek elhagyása: kávé, dohány

- ne együnk konzerveket: káros anyagokkal színezik, tartósítják, ízesítik azokat

- az étrend rendkívül fontos egészségünk érdekében. Ne legyen sok sav abban, amit elfogyasztunk, inkább lúghatású, bázikus legyen bőségesen. A hús, a tojás, a hal, zsiradédok gabonafélék, édességek savasak, savassá teszik a vért. Ellensúlyozni tudjuk a zöld leveles növényekkel, a gyökerekkel és kevés gyümölccsel.

A gyógynövények Isten különös ajándékai. Mindenkinek jók. Természetesen nem egy ruháskosárnyit kell összekeverni a különféle gyógynövényekből, mindig ki kell válogatni azokat, amelyek alkatunknak, esetleges betegségünknek megfelelnek. Komoly ismeret szükséges ehhez, mert a gyógynövény nem megfelelő használat esetén méreg is lehet. (Aki látta mostanában a Palota ékköve című dél-koreai sorozatot, az tudja, miről beszélek. Aki meg nem látta, nézze meg, fantasztikus élmény).

Részlet egy riportból, amely 1989 október október 8-án készült Lajos atyával:

"A pszichés kezelés rendkívül fontos. Egészségünk feltételei: az egészséges hit, a jó alvás, a jó zene és a nevetés.

Az egészséges hit: Istennel legyünk jó kapcsolatban, akkor stabilnak érezzük magunkat. Olyan végtelen erővel tudunk így kapcsolatba kerülni, mely számunkra egészséget, örömöt, békét, erőt biztosít.

Jó alvás: ha nyugodt a lelkiismeretem, békében élek Istennel, önmagammal és az emberekkel, nyugodtan tudok aludni.

Jó zene: nem dzsessz, rock és mindenféle hülyeség. Hanem komoly, ami megnyugtat.

Nevetés: az életben minden eseményt, mindent, ami velünk történik, fogadjunk el derűs lélekkel, fogjuk fel humoros oldaláról, és akkor "hóttig" megélünk. Így lehetünk példaképek azok számára, akik tele vannak félelemmel, szorongással, aggodalommal. Minden itt marad. Iparkodjunk szépen, derűsen, boldogan leélni életünket. Így még szebb lesz a folytatása a jó Istennel. Ezt kívánom mindannyiunknak."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...