2010. február 15., hétfő

Mit tudunk őseinkről?

Sajnos nagyon keveset. A magyar őstörténet még felfedezésre vár, és biztosan nagy meglepetéssel szolgál majd. Már eddig is olyan régészeti leletek kerültek elő, amelyek legalább 6500 éves magyar írásbeliséget bizonyítanak, ráadásul kiderült, hogy egyszerű hétköznapi emberek által használt magyar rovásírásról van szó, nem pedig néhány írástudó kiváltságáról.

A magyarság öntudata bizony erősen megkopott az elmúlt ezer év alatt. A néprajzkutatók nagy része el sem tudja képzelni, hogy díszítőművészetünket, építési szokásainkat, jelképeinket esetleg mi magunk hoztuk létre. Mindenben megtalálják az idegen befolyást: kínait, arabot, törököt, olaszt, németet, franciát. Elég nehéz elképzelni, hogy az a nép, amelyik ennyi találmányt adott a világnak, ne tudta volna kitalálni, hogyan építsen házat, hogyan öltözködjön, és mindezt hogyan díszítse.

Iskoláinkban még azt tanítják, hogy őseink állandóan vándoroltak, terelték az állataikat egyik legelőről a másikra, közben pedig hadjárataikkal ijesztgették a körülöttük élő békés, letelepedett népeket; és mert állandóan úton voltak, vitték magukkal a jurtáikat, épített házat nem is ismertek.

Egyébként a jurta maga is az építészet csodája, akik ennyi tudást fektettek egy "sátorba", valószínűleg ugyanilyen igényesek voltak a házaikkal is. Ha a régészek esetleg nem találnak házmaradványt, akkor az nem is volt? Később meg találnak és akkor majd módosítják a történelmet jól. Így van ez.

Na és a mi kultúránkból mit találnak majd a régészek - ha még lesznek - ezer év múlva? A házak addigra elporladnak, de a műanyag kempingsátrak -a pillepalackokkal együtt - még virulni fognak a föld alatti szemétdombokon. Azt írják majd a tanulmányaikban, hogy a XXI. század embere sátrakban élt és pillepalackokkal fogta az állatokat - a szegény kis teknőc jutott eszembe, aki egy palackdarabbal a derekán nőtt fel, így szeretjük mi az állatokat, a természetet, mi, emberek. Beszorult szegény és úgy maradt. Biztosan nem él már.

Színia könyvét olvasgatom, egészen jónak találom. A magyar ház mágikus titka a címe a könyvének, néhány itt leírt gondolat onnan származik.

Ezt írja: a magyar hagyomány a házat élő "embernek" tekinti. A bejárati ajtó a szája, az ablakok a szemei. Nyelvünkben pontosan él ennek a gondolkodásnak az emléke:

homlokzat, ablakszem, koszorú, vakablak, szemöldökfa, fülke, ideg (a régi parasztházak mestergerendája) kontyos ház, süveges ház, pince torka (pincelejárat), lábazat, ház talpa.

A ház előtti virágoskert a ház öle ( a várandós asszonyra régen például azt mondták, "nő a ház eleje").

A régi parasztházak formája legalább 1000 éve alig változott. László Gyula régész szerint a honfoglalás kori falu képe leginkább a XX. század eleji magyar faluhoz hasonlított. Vajon miért? A magyar ember nem arról híres, hogy híján lenne a találékonyságnak és az ötleteknek. Talán azért nem változott a parasztház, mert igen jól volt kitalálva. Az csak manapság trendi, hogy fejlesszenek, fejlesszenek, gyártsanak egy csomó konnyen elromló, eldobható kacatot, egy-két év alatt tönkremenő tartós fogyasztási cikkeket, mert ezt követeli a mindenható piac. Nagyon kevesen törekszenek arra, hogy megőrizzék az értékeket. Tisztelet nekik.


42 megjegyzés:

  1. Köszi a linket Domi, nagyon érdekes:)

    VálaszTörlés
  2. Talán jobb lett volna :
    http://www.youtube.com/watch?v=3tR1VDy7Wy8&feature=related

    VálaszTörlés
  3. Köszi, meghallgatjuk este, Zé majd fordít nekem, én gyengébb vagyok angolból.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Tara ! A második linket forditják is magyarra helyben, De az első mellett is (a Y.T.-n) fel lehet kutatni Michelangelo prof. előadásait magyarra fordítva.
    Ez az elmélet azért érdekes mert következtetései egybeesnek a nemrég készített genetikai felmérésekkel is, amelyik 35-40.000 évig visszamenőlegesen foglalkozik Europa génállományával és annak eredetével.
    Na,nem vagyok én olyan NAGYMAGYAR,nekem a Finnek is jók lennének rokonnak,de én jobban hiszek a Kronikáinknak...na meg a genetikának. Az legalább tudomány !

    VálaszTörlés
  5. Tudod, én meg azt szeretném, ha minden magyar Nagymagyar lenne, és végre együtt elkezdenénk a nemzetünkkel törődni határokon innen és túl. Meghallgatom akkor az előadást feltétlenül, egészen idáig a blogokkal bíbelődtünk, Zé segített megszépíteni őket:) Megújultak így tavasz előtt.

    VálaszTörlés
  6. Látom Zé egészen jó fej ...
    na meg szerencsés is !
    Az én SZERÉNY Nagymagyarságomat.kérlek próbáld megfejteni (minden tolakodás kizárva) az alábbi Linken...(Nem tudományos előadás...csak barátokat próbálok győzködni pár igazságról... és abba is nehezen egyeztem bele,hogy Nagyrabecsűlt Barátom kitegye a...
    placcra.)

    http://sztandit.blogspot.com/2010/01/az-europai-egyezmeny-10-cikkelye.html

    "Jézusa kezében ott a kegyelem,
    Egyenest oda fog folyamodni."

    Ugye nem kell kiírjam a szerzőt !
    Tisztelettel Do-Mi

    VálaszTörlés
  7. Ja, az egész fenti kisrozvágytombolást ide kelett volna írnom, na most már mindegy.

    Van egy gondolatkísérlet a fejemben, de nem lenne jó ha félreértené bárki is.
    Nagyon nagyon szeretném, ha egyszer valami csoda folytán megtalálnák az a biztos dokumentációt, vagy bármit, ami alapján ki lehetne mondani, hogy igen, a magyarok innen és innen jöttek, vagy itt és ott voltak, és ez nyelvileg és genetikailag is helyére kerülnének a kockák. Merthogy most külön vonalat mutatnak a gének és a nyelv, de már nem is tudom követni. Tény és való, hogy pl. valami erős emberes sportközvetítést nézett a férjm a tv-ben, én meg hangosítgattam a készüléket. Hallottam, hogy magyarul beszélnek,meresztgettem a fülem és az istennek sem értettem, aztán leesett, hogy finnül közvetítik :),
    Aztán a genetikai kutatások nem sok rokonságot találtak a finnekkel kivéve a csángó népcsoportot.
    Mindenféle hajmeresztőnek tűnő egyéb irányba kutatások is vannak, aztán ezek cáfolatai..
    Én meg csak azt kívánom, hogy valamelyik vonal tisztuljon már le, és derüljön ki, mert ez így tök frusztrálóan bizonytalanító.
    Megkockáztatom, hogy a magyarság lelkiállapota is gyökeresen megváltozna, ha valami kiderülne végre.Nem jó ez a titokzatosság.
    Aztán meg nagyon nagyon sokan abszolút nem tudnak azonosulni a finnugor rokonsággal, sőt borsós lesz a hátuk tőle. Ott van a történetíró jellemzése, aki szép embereknek, a türkök egy fajtájának írja le a magyarokat, ami megint csak nem stimm, egy északi típusú népre nem szokták azt mondani, hogy "türkös".

    Engem aztán igazán nem lehet Nagymagyarsággal "vádolni", de érdekel a téma, mert itt élek, azt szeretném, hogy mindenki biztos legyen a saját gyökereiben, és egészséges, magabiztos identitása legyen.Így egy csomó baj meg konfliktus nem lenne.. szerintem..

    VálaszTörlés
  8. Kedves Dorka! ..."ha már itt (azaz ott !) él" és Nagymagyarkodással sem lehet vádolni,de mégis ennyire napra van a témában és még jobban napra akar lenni akkor nyugodtan olvassa krónikáinkat,és bízzon hitelességükben.(még akkor is ha a kornak megfelelően (kivéve a Kinaiakat!!) ,kicsit az éppen uralkodó szája izéről sem feledkeznek meg íróik !)
    Ha már a Krónikásunk anno szembe mert menni saját egyházi Uraival és Nimródtól származtatja a M-ot,annak oka van...A Honfoglalás sem úgy vóóót.... mert Árpádékat fogadták a,szintén magyarul beszélő,Székelyek !!! Valahonnan ide lettek...nemde?
    Biztos "előhonfoglaltak"...!?
    A Csángók sem mentek vissza Moldovába, hanem azon a vonalon keresztül is jöttünk...vissza...mert ha már itt magyarul beszélők vártak !?
    Szóval,jó lenne tisztázni de megnyugtatom,hogy pl. az Indoeuropaiak annyit sem tudnak a történelmük kezdetéről mint mi a sajátunkról...

    Szerintem az a probléma,hogy ezt az aktuálisan MTA által is nagyban hirdetett történelmet valakik,valamiért kitalálták NEKÜNK...amelyik nagyon nagyon sántít és ez az igazságnak "nemmegfelelés" IDEGESITÖ...azoknak akik nem vetik el(akár csak részben is) Krónikáink igazságait !
    Nem akarom én nagyon "osztani az eszet" meg kedvem sincs "dokumentálni"...de jó lenne odafigyelni a "dokumentumok" és a "teória" közti ellentmondásokra... akinek ideje s kedve van !
    A genetika tudomány,nyelvünk pedig ragozó...stb. Tisztelettel

    VálaszTörlés
  9. Elolvasom feltétlenül, ami megjelent Sat blogjában. Sat a mi barátunk is a családjával együtt, nagyon szeretem őket, voltak is már nálunk a szigeten, remélem eljönnek a Bakonyba is a nyáron.

    VálaszTörlés
  10. Dorka, neked az Arvisurát tudnám ajánlani, írtam is róla régebben a blogomban. Sokan megkérdőjelezik a valódiságát, de kétségtelenül nagyon izgalmas olvasmány, és rengeteg az anyag. Első lépésként keress rá a Wikin.

    Hallgasd meg a Domi által belinkelt elődást, meghallgattuk, nagyon érdekes. És van ott még több is, azokat is érdemes meghallgatni.

    VálaszTörlés
  11. Ja, az Arvisura egy költői műfaj, de mondhatnám sci-finek is...
    Helyesebben fantasy.
    Jópofa, de nem történetírás.

    VálaszTörlés
  12. A honfoglaláskori falu biztos nem hasonlított a 20. század eleji magyar faluképre, legalábbis abban a vonatkozásban nem, hogy a 20 sz. elejére a legtöbb falunkban perverzül összezsúfolták a házakat egymástól pár méterre, szabályos utcarendben. A régi ettől csakis sokkal organikusabb, szellősebb lehetett. A lengyel falvak zöme máig sokkal tanyásabb, egészségesebb, a gazdák a földjeiken élnek a családjukkal.

    Kedves Mishmesh, annyira magától értetődő és annyira nem akar a többség ezen elgondolkodni, hogy teljesen szét lkellene választani az egyén, mint biológiai lény, a populáció, a népi, nemzeti identitás, mint kulturális termék és a nyelv "származását".
    Teljesen értelmetlemn a mai magyar és bármilyen populáció őseinek bevándorlási irányát keresni, ha egyszer szerencsére nem volt számottevő rasszizmus (kivéve egy bevándorló csoportot, de ezt neked nem kkell magyarázni), az emberek nem etnikai, vallási alapon házasodtak, sőt a magyarok keleti őseinél biztosan kötelező volt az exogámia.
    Tahát egyénenként nézve a mai magyarok (lengyelek, németek, angolok, stb.) ősei sokfelől jöttek-mentek, a nyelv eredete egy másik kérdés, a mai magyar nemzeti identitás és eredete is egy másik kérdés, és ezek a különbözőségek nem kellene, hogy nagy bajt okozzanak.
    Az a legnagyobb baromság, ha valakik arra használják a múltat, főleg meghamisítva, hogy mai szomszédok ellen uszítsanak ilyen érvekkel. Más kérdés, hogy a kulturális identitások igenis tehetik ellenségessé hordozóikat másokkal szemben, kiemelten rossz esetben a helyi többség ellen, az ilyen identitás múltját nagyon is kell kutatni, hogy megértsük, mi az oka a bajnak. Ha nem mondanám is kitalálnád, hogy a talmudi hagyományra gondolok.
    Enegem nem aggaszt, hogy finnek, vagy turániak, vagy kaukázusiak voltak-e az őseim között, bárkik voltak, nekem jó. Itt és ma kell mindenkinek helytállnia, ahol most van. Az aggasztana, ha olyan közösségbe születttem volna, amely mások elleni gyűlölködés hagyományára tanít, de szerencsére nem így adódott. Akinek meg igen, az hagyja ott a rossz hagyományt.

    VálaszTörlés
  13. Kedves Tara !
    A Barátom Barátja Barátom!
    Megtisztelő.

    Csak a beszélgetés kedvéért :
    Igaz ez,igaz ez,de nekem (Nemzeti gőg kizárva!)úgy tűnik,azért az Arvisurában több történelmi igazság van... mint pl. akár az Arthur-király köré fonodó legendában is.
    "Asetuggyák" hol élt,Normandiában vagy Inglandban ,melyik dombon volt a vára stb.,mégis micsoda filmeket készitenek koráról,városállamáról(?)...és micsoda nemzeti "misztika"..Őseik a kerekasztal lovagjai... stb. (Csodálatosan szép!)
    Képzeljük el,hogy Nekik van egy Arvisurájuk...hűűű de sok filmet kellene megnéznünk ! És mind nagyon,nagyon szép és jó és stb. lenne.Figyelmükbe ajánlom az alábbi filmkommentet. Engem szórakoztatott.:
    http://filmszemle.blogspot.com/2009/02/arthur-kiraly.html

    Ha pedig a "Magyar Nemzeti Misztika" ölén akarom ringatni magam (amire bezony nagyon sokszor szükségem van...mint mindenki másnak is! )akkor bele-bele olvasok a Harminchárom-ba,ott sűrítve megtalálom a lekiegyensúlyom visszaállitásához szükséges mennyiséget.
    http://gyattila.tripod.com/harmincharom/

    Dokumentációért tessenek a szerzőhöz fordulni.Én HISZEK a legendáiban. És ez (is) a fontos a legendákkal kapcs.

    VálaszTörlés
  14. Tara,Do-MI megnéztem
    tegnap a youtube-on az előadást, érdekes, csak kicsit vonatott a tolmácsolás miatt, de beleolvastam az első DO-MI linkbe is.

    Eredetkutatásban én személy szerint az Attilás hunos vonalat érzem egyértelműnek.
    (magánvélemény)
    Egyrészt az egész világnak evidens, másrészt a mondák, harmadrészt olyan erőt sugárzó és pozitív..

    Ésmost tessenek nyugodtan kinevetni vagy megbotránkozni:
    Hunok leszármazottjának lenni, főleg hogy alapja is van,
    igenis kimondom:
    Khm::: ... MENŐ
    Pozitív azonosulást tesz lehetővé.

    Bobkó Csabi: nyugi:-I

    VálaszTörlés
  15. Megkockáztatom szórakoztatni önöket egy előkapart idézettel levelezésemből :
    o.32. „. A múlt minden kultúra és minden nép esetében a mítoszok ködös világába vesz bele. E tekintetben nincs különbség a görögök és a rómaiak vagy a franciák, németek, magyarok és románok között. Minden kultúrának, illetve a kultúrát teremtő közösségeknek megvannak a maguk alapító mítoszai .”
    (Kézirat. TFL.)

    Na én ennek nekiestem és :
    "Vagy ha nincs, akkor kitalálnak maguknak. Ott van Amerika példája. Mítosztalan újrakezdés az Europából betelepültekkel.A vadnyugatnak nevezett valami… lényegében sötét, bűnözési korszak …ma már mítoszt csináltak belőle amelyben …az aranypofájú fenegyerekek …stb.
    és akkor már mitosz?..érted Te jobban mint én..
    …dopping nacionalizmus…dopping sovinizmus…doppingnak kitalált mítoszok…
    …ezek mégsem egyenrangúak a Nibelung énekkel ..vagy a...ezt is jobban tudod….
    MERT : az egyik “volt,van,lesz” történelmi gyökerekkel a másik “kitaláció”.Elnézést,hogy vitatkozni próbálok….de nekem nem egy kategóriába tartózik a kettő…

    SÁRKÁNYLEGENDA : Hol volt,hol nem volt,hetedhét országon is túl.....élt egy négylábú,repülni tudó,tüzetokádó sárkány... legenda a kinaiaknál ...belsőázsiából,a hunoktól vették át! ...a magyar népmesékben meg „repűlnitudótáltosló”........... ...naugyepicipofafinugristák...
    ..Szóval éppen mostanában találták meg egy jégbarlangban (valószínű mivel olvad a jég mostanában) egy anyasárkány és csemetéje jégbefagyott maradványait.Nézem a Diskoveryn... Szamár,kisebb ló nagyságú,két nagy szárnnyal rendelkező állat...körülötte megperzselt emberhullák...testében átszurt dárda...irány a labor... eredmény... volt neki hidrogént vagy héliumot (?) termelő szerve...ezt a hidrogént vagy héliumot (?) valamiféle zacskóban tárolta... mint a hal az úszóhólyagjával....ez a tárolt hidrogén (?) könnyebbé tette a testét és a szárnyai így már elbírták a behemót testet...És ha mérges volt bizony tüzet okádott .Kipréselte magából a hidrogént (?),valami meggyújtotta a szája körül.. és „úgy okádta a tüzet”, mint a legendában... pont úgy és nem másképp...(A tudosok monnnyák nem én!) és táltos lónak léptette elő magát a magyar népmesékben...nem szégyellt repülni is ..a gazdival akit szeretett...!!!...de nem akárkivel !!!
    MOND MEG NEKEM ...: HÁNY EZER ÉVES EMLÉKEZET EZ A LEGENDA ?
    Hidd el nekem : nem nemzeti gőg mondatja ezt velem...(hányszor nevetem „szembemagam" !!!) De azért letagadni a győztesek iránti áludvariasságból,vagy a stockholmi szindróma nyomása alatt még azt is ami van és ami volt? És kitalálni hülye eredetelméleteket ... Éppen olvasom,hogy a Finnek,akiket máskülönben nagyon szeretek, ez évtől kezdve kivették az iskolai tananyagból a magyar-finnugor rokonságra vonatkozó passzusokat...szinte sajnálom...de ez van !!!

    Örülnék ha sikerült vóóóna szórakoztatnom...

    VálaszTörlés
  16. Érdeklődéssel követem ezt a vitát, és mert okos gondolatokat olvastam, nem állom meg, hogy ne szóljak hozzá.
    Kétséges, hogy valaha is biztosat fogunk tudni őstörténetünkről, de kétségtelenül szükség van objektív történettudományi tényekre is (ha egyáltalán létezik ilyen).
    Feltétlenül nélkülözhetetlen azonban, hogy egy nemzetnek, népnek - tovább megyek - minden hosszú távú célra szerveződött közösségnek legyen "eredetmondája".
    Az abban leírt archetípusok és szimbólumok sajátos megjelenése adja a közösség lelkületét, teszi megkülönböztethetővé más csoportok szellemiségétől, és hőseivel, azok sorsával való azonosulás biztosítja a közösség tagjainak identitását. A legenda lelki, érzelmi befogadása - szerintem - fontosabb az identitás szempontjából, mint az exakt földrajzi, biológiai, stb. adatok.

    VálaszTörlés
  17. köszönet az egészért.
    de azér' vannak tán +' fontosb dolgaink is:

    szemet
    szem-
    ért

    kiapadt a forrás
    vizeinket meg
    nem óvtuk
    haldoklik az anyánk
    s nem omlunk ölébe
    nem őriz meg
    szemrehányó szava
    fiam
    csak a sír tátja száját
    mint egy pöcegödör
    hogy beleürüljünk

    mert nincs tiszta víz
    és tiszta test
    csak fertőtlenített
    hulláktól
    terméketlenné tett föld
    és fertőzés
    a fejlődés
    az önfeláldozásra
    kitárt kar
    összerándul
    az átoktól
    megbocsátó
    gondviselő atyánk
    és anyánk
    nélkül
    lehetetlen
    ujjászületni
    nincs visszaút
    csak a megsemmisülés
    vár ránk

    http://sztandit.blogspot.com/2010/01/varakozas.html

    minden jóut kívánva minnyájunknak stb.

    VálaszTörlés
  18. Szia Sat.
    Jaj de szomorút írtál...

    No egy jó háromnegyed órát dikicseltem a gépen minden egyéb dolgom helyett(találtam egy rovásírás betűkészletet amit ilyen olyan jó bonyolult módon telepíteni lehet és használni rendesen a billentyűzeten..
    Aztán beírtam, hogy "szia Tara", és rámkiabált a monitorszörny, hogy ismeretlen karaktersor! és jól le is tiltotta:-(

    VálaszTörlés
  19. pedig vigasztalni es akartam, benne a szerintemi (egy, több, közös? - mint ahogy mindnyájunknak van /volt anyja-apja) lehetséges +oldási mód(ok) is

    VálaszTörlés
  20. bosszant, Dorka, éngöm es a hiábavaló fáradozásod, de tán jóu lecke arra, hogy rovásírás heyett egyelőre tán érdemesb kínai jeleket telepítni, tanulni :)

    VálaszTörlés
  21. Sat.: Mi ez ? Fenyegetés ?
    Nem elég ,hogy már megtanultunk Latinul,Németül,Szlovákul,Románul,Szerbül,Horvátul,Szlovénul,Ukránul,Oroszul,(most) Angolul,lassan Rommmmmául ?
    Most még Kinaiul(mandarin) is?

    Máskülönben igazad van!
    Jobb elébe menni a dolgoknak!
    (Lehajtott fejjel lassan elvonul...)

    VálaszTörlés
  22. Ez a fránya szerkentyű elnyelte a ...szlovénul,Oroszul -t ....
    (és az kihagyhatatlan)

    VálaszTörlés
  23. Ja, Sat, pont a te blogodra kattintva szokta felajánlani a masinám automatikusan, hogy "Új nyelvi elemek telepítése-Hagyományos kínai"
    Te tudsz valamit:D

    Annyit ajánlgatta, hogy végül a "soha ne telepítsen nyelvi eszközöket" gombot nyomtam. A kínait alapból felnyomta volna egy gombnyomásra:)
    Amúgy fölöttünk kínaiak laknak:) FElettünk Lee-ék, alattunk Enshafék, középen meg jómagunk:)
    Lee fog helyettem szavazni a lakógyűlésen, mert nem érek oda. Kapott meghatalmazást.
    Olyan aranyosan tudja mondani hogy "szííactok", hogy utánanéztem az ő sziájuknak, és egyszer "Nyi-HÁáo"-val köszöntünk:) Nagyon meghatódott a kiscsajszi.
    a hároméves picijük kis dübögő lábára szoktam ébredni, ahogy reggel átszalad a szülei ágyába: hogy "Mami!!!"
    És akkor eszembe jut mindig, hogy a lényeg az mindenütt ugyanaz a mami az mami és kész:))

    VálaszTörlés
  24. Persze,hogy mindenkinek van Édesanyukája !
    T.i. ez másképp (még) nem működik !

    Akkóóó látta vóóna őket mikor az Ön által is preferált (Mintha preferencia kérdése lenne !?) őseinket a Hunokat beépítették a Nagyfalba,hogy az időtállóbb legyen... Úgy mint Kelemen a Kőmives Déván...(Na vajon ki hozta be ezt a "legendát" Juropába ?)

    Na meg úgy 50 év múlva mikor már ők lesznek a világ urai nem a Wall Streeti bankárok...Én már nem várom be ...

    http://sztandit.blogspot.com/2009/07/oromcsi-ujgurokat-gyilkolo-szemermes.html

    Elnézést kérek de nekem ez az anyukásdi "nem jön be"! T.I. a gyilkosoknak is ,az áldozatoknak is,az elnyomóknak is,az elnyomottaknak is...még a "monoszexuálisoknak" (Bruhaha) is van mamájuk.Tehát nem lehet hivatkozási "axioma".Hogy eláruljam a nagy titkom : 56-ban egyik nagybáttyám,mikor azok a sz@ralakok a háztetőkröl "tömegmészáróltak" kijelentette "Ezeket mind a lámpavasra kellene felhúzni". Kapott is érte vagy 15 év kényszermunkát.Nem is említeném ezt a semmiséget de nemrég (teccik figyelni : NEM RÉG-azaz most!) monnnya valaki nekem .Jól tették,hogy bezárták a bácsikádat...ARRA NEM GONDOLT,HOGY AZOKNAK IS VOLT ÉDESANYJUK ? (SIC)
    És akkóóó a "szeretet világába" vetett hitem földrengést kapott...

    Azokból az édes gyerekekből pedig olyan randa felnőttek lesznek mint...bocsánat csak én...vagyunk !

    VálaszTörlés
  25. Na milyen jó, hogy írtam ezt a posztot, végre együtt látlak benneteket nálam:) Sőt, még drága férjem Zé, a Szélmadár is hozzászólt:)

    Való igaz, hogy a jelen most több odafigyelést igényel, mint a múlt, de a történelem egyre fontosabbá válik szerintem, igenis jó lenne, ha ismerhetnénk a gyökereinket.

    Lehet, hogy az Arvisúra legenda, de ahogy Zé írta, fontosak a legendáink. A legendának mindig van valóságalapja. Azt meg tudjuk, hogy a történelmet a győztesek írják, számtalanszor meghamisítják,ezért jobban tudok a legendáknak hinni.

    Szomorú időket élünk. Várom a választásokat, sokat remélek Orbánéktól. Azt is például, hogy végre minden magyar megkapja a magyar állampolgárságot. Nem akarok túlzottan politizálni, de eléggé belefolytam mostanában abba, hogy is alakult ki ez a helyzet az országban, elolvastam sok könyvet. és mert mást nem tehetek, reménykedem.

    No, a régmúlttól elég gyorsan eljutottunk a jelenig:)

    Domi, Sat, van egy zártkörű fórum, dr. Hetesi Zsolt fizikusé, ha azt olvasnátok, meglepődnétek. Bobkó Csaba is tagja, tudja, mire gondolok. Ott folyik a felkészülés az összeomlás utáni életre, sok okos ember, kutató értékes véleményével, javaslataival van tele. Ha valaki szeretne tag lenni, jelezze,írjon e-mailt a profilomban lévő e-mail címre, beajánlom.

    VálaszTörlés
  26. mit szólsz, Do-Mi, belépünk?
    és mit szólnak majd hozzá a vakolók?
    dejszen el is felejtettem, hisz már említették valahun, hogy ez a klub is az ellenőrzésük alatt.
    azért fitymát nem vágatok /egy számomra fontos személy külön óhajára), esetleg pajeszt.
    e föltételekkel részemről mehet,
    legalább rajt leszünk multiplicite az ellenség listáján.
    újfenti idvöz lettel s köszön ettel stb.

    VálaszTörlés
  27. Kedves Tara : Megtisztelő! (később!)

    Ha aktualitás akkóóó mindent bele a
    "Ha még valaki nem tudná" JELSZÓ zászlaja alatt.

    "A sors fintora, hogy Soros György és Andrew Sarlos azt javasolta Antall Józsefnek, megvásárolják Magyarország adósságállományát, amely akkor huszonkétmilliárd dollárra rúgott. Ennek fejében a nemzeti vagyon legértékesebb darabjait kellett volna átadni az üzletembereknek."(B.L.)

    "A dolog tragédiája az, hogy eltelt húsz év, az adósságunk százmilliárd dollárral több, mint akkor volt, közben pedig eltűnt a nemzeti vagyon"(B.L.)

    Bummm!
    Engem ebben az egészben az zavar,hogy miért most,miért 20 év után ?
    ...amikor már "consumatum est"!
    A legmezeibb Marxizmuson nevelt szocialista közgazdász is kellett volna, hogy lássa ELŐRE ,nem VISSZAFELÉ...
    NaugyeezenisvanmitrágódnikedvesHUNOK !

    Az Olasz iskolákban így tanítják :
    "A hunok azaz a magyarok..."
    Nem vicccelek !
    (Csak néha Gőre Gáborozok mikóóó az önsajnálkozáson túllépve már csak vigyorogni tudok saját balfácánkodásainkon ...)

    VálaszTörlés
  28. Jaj nem. Teljesen félreértettetek. Nem MLM az a fórum, és nem embereket toborzok:) Oda bekerülni (én legalábbis) megtiszteltetésnek éreztem. Valamivel összekeverheted, Sat.

    De felejtsük is el, nem is kellett volna szóbahoznom.

    VálaszTörlés
  29. Kedves barátom,SAMSARA !
    Én már sok "feketelistán" szerepelek ! Eggyel több vagy kevesebb már nem oszt,nem szoroz...
    Jééé ! Most látom,hogy a vakolókat emlegeted.Erről jut eszembe (mert nekem mindenről eszembe jut valami, Bruha-ha?)
    ,hogy van két barátom az egyik "Olyan Kanalas Vakoló" a másik valami "Olyan Nagymedálos Keresztény Lovagrend" tagja.
    Sokszor vitatkoztak (Na persze nem a "Varázshegy" színvonalán...) egymással és engem is megtűrtek társaságukban mindaddig amíg nem "szentségtörtem" egy kijelentésemmel,miszerint :
    "Nekem csak az a bajom Veletek,hogy sem a Szentszék sem a Páholyok érdekei nem esnek egybe a magyarság érdekeivel.!"
    Azóta csak köszönő viszonyban vagyunk..

    Kedves Tara:...így van ez a Zorbán lehetőségeivel kapcsolatban is ebben a M-o-nak nevezett homokozóban...Kzcsk.

    VálaszTörlés
  30. Jaaj Do-Mi .,
    Ne tessék már engem magázni mert akkor olyan komolynak érzem magam, attól meg kuncognom kell:)

    Persze hogy mindenkinek van mamája, de én csak egy szubjektív gondolatott írtam le, nem felmentést a hunbeépítőknek (Láttam ám a Mulant a gyerekekkel:-) meg senkinek.
    Csak egy élethelyzetre asszociáltam, saját magam multikulti kis lakóközösségére. ahol alattam arabok, felettem kínaiak, a kínaiak fölött pedig egy H. néni nevű boszorka, közös ellenségünk pedig XY-né lakásszövetségi elnök:D

    A kínai özönlést pedig már Nostradamus is megírkálta..

    Végül minden úgy lesz, ahogy az örökkévaló eltervezte, és úgy lesz a jó.Addig pedig maximálisa felelősek vagyunk saját kis mikroökonómiánkban mindenért.

    A hunokat továbbra is preferálva maradok tisztelettel : Dorka

    Tara!
    Mi is reménykedünk a választások utáni javulásban, az állampolgárság terén bizonyosan..
    Ami fáj előre is, hogy ilyenkor automatikus fejcserék várhatóak a vezetés terén az önkormányzatoknál. És bizony sajnos sokszor a jó vezetők jó szakemberek sőt mi több jó emberek is lefejeződnek.... mert nem jó politikai oldalon vannak.És kerülnek be szaremberek, mert jó oldalon vannak... ÚTÁLOM a politikát..

    Férjem a Fidesznél marad,
    én meg asszem adok egy esélyt a lehetmásnak..vagy bekerülnek, vagy nem, twitteren követem őket már régen,majmeglátjuk.

    VálaszTörlés
  31. Most magyarázza nekem Zé, hogy Domi és te Sat a szabadkőművesekre gondoltok:) Nekem nem esett le.Te jó ég, hát én meg egészen másról írtam. Semmi közöm hozzájuk.

    Na akkor. Írtam pár szót a magyarság őstörténetéről, vagy hiányáról minden áthallás nélkül és hova jutottunk.

    Beszélgessünk tovább, semmi gond, de a félreértéséket jó mindjárt melegében tisztázni.

    A fórum, amiről írtam nem politikáról, hanem a túlélésről szól, mit célszerű cselekednünk és hogyan, ha még nehezebb helyzetbe kerül az országunk.

    A meghívást viszont visszavonom, nehogy a végén még sértődés legyen belőle. Amúgy sem én döntök arról, ki lehet tagja a fórumnak és ki nem. Azért zártkörű, hogy hasonlóan gondolkodó emberek legyenek egy helyen, akik támogatni és segíteni tudják egymást.Viták vannak, de olyanok, amelyek előbbre visznek. Fröcsögés nincs, zsidózás sincs, gyurcsányozás és orbánozás sincs. Hasznos tanácsok viszont vannak, elég sok.

    VálaszTörlés
  32. Dorka. Pont attól félek, hogy el fognak aprózódni a szavazatok és nem lesz meg a Fidesznek a 2/3-ad. Ha igazi változásokat akarunk, kellene.

    Az LMP-ről én is tudok annyit, amennyi a különböző sajtóorgánumokban fellelhető. A céljaik jók, eszközeik és karizmatikus politikusaik nincsenek. Nem hinném, hogy bejutnak a Parlamentbe.

    VálaszTörlés
  33. Kedves Tara!
    Hogy én mekkora lehetőséget elhüyéskedtem /a φαινόμενoν az εἶδοςra utal). Mer' hogy marháskodhatom a szent tehenekkel? Így nem lehet jövőt építni! Pedig csak tréfálni akartam. Számomra tehát már úgy néz ki: veszett fejsze nyele a béajánlás, ugyi? Ráadásul elhamarkodottan már a KK /= Kiirtandó Kukázók) tagsági kérelmét is visszavontam emiatt, mer' a' kizár minden más szerveződébe' való részt vétetett. Most újra várnom köll, míg újra rám kerül ott a sor. Ahogy a barátom szokta írni: Bruhaha! Minden jóut kívánva maradok tiszt elettel T

    Kilátástalanul csonkolt létemre nagyon tájékozatlan vagyok ám csonkaországi ügyekben: az emelem az mit jelent? /De biztos, ami biztos, má' most +írom, hogy 1. újházas sérvműtétem után 1oo kiló rongynál nem nagyon emelhetek többet, hacsak nem el köll. - A kivétel erősíti a szabad szabályt.)

    VálaszTörlés
  34. MLM az multilevel marketing:) Mint a pilótajáték, tudod:) Hogy ha beszervezek egyre több embert, kapok érte valamit (gondolják naívan a kezdő pilótajátékosok, persze nincs így).

    Viszont ha azt mondom, Amway, akkor mindenki tudja, hogy mi az MLM:) Vagy hozzátok még nem tört be az emvéj?:)

    VálaszTörlés
  35. dehogynem, hisz az a KK - ahova én es aspirálok - fedőszervi, hogy elfogadható legyen a belügynél. demokratikus parla mentünk (nemzeti tanácsuk) minden tagja nekik lobbiz'. nagyon szépen köszi a tájék osztatást, most má' nagyon picinkét okosb löttem. alig várom, hogy röpül hessek. X t

    VálaszTörlés
  36. Akkóóó repülj erre a Linkre !

    Húúúú !
    Esekutya !

    http://www.ustream.tv/recorded/4814146

    Tessenek megfigyelni OV beszédének FŐLEG a kb középső részét...a spekulativ és a termelő tőke viszonyáról...
    SzeDeSzesek előnyben:Lehet fasisztázni !
    Ja,itt nincsenek.Szinte sajnálom.....

    VálaszTörlés
  37. mi a hogy nincsenek! vannak! - csak most a jobbik plebsbe' látnak a maguk számára perspektívát. ahogy a tótok tartják most viszont még kis ideig /értsd: az eltűnésü(n)kig - csak azér' zárójelbe', mer' én csak palóc paraszt vo'nék p. p. Mátyusfö'dön, ami nem ment a közös sorstul: a béolvadástul a meszesgödörbe') az általuk zsigerin gyűlölt magyarokrul: "minél butább, annál jobb."

    VálaszTörlés
  38. Te egy Mátyásföldi Palóc Illúzióromboló vagy.(MPIR) Ennyi ! Még a reményeimet is lesöpröd...a képernyőről.
    (Tara kapkodja a fejét :"Ezek teljesen lerohanták ezt a bejegyzésemet,miközben Én már messze járok!") Üdv.Lelépek.

    VálaszTörlés
  39. Kedves Mindenki!
    Mert rajtam kívül mindenki tisztában van a szitujácijóval..
    Mostmár homályosítsátok már fel a fejemet..
    Sat fiú, az eddig ok. Samsara lány.. Legalábbis eddig azt gondoltam szilárdan.Meg azt is, hogy Sat és Samsara férj-feleség,vagyis Sat, és Satné :)

    Egészen a 2010 02 18-án 12.00-kor íródott samsara hozzászólásig:)

    Amikoris olyan szervalkatrészről esett szó, mely asszonyoknál nemigen fordul elő..

    Tehát most akkor tévedtem, és Samsara (akiek világcsúcs fejlécképei vannak mellesleg)fiú??
    Vagy úgy járt, hogy Sat írt kommentet a samsara úgymaradt google -fiókjával?

    Ne hagyjatok kétségek közt vergődni,
    Tisztelettel: m. a. d.

    VálaszTörlés
  40. ja. elnézést. úgy vóut, ahogy a borotva vág /ez esetbe' nem fitymált előbőrt, csak borostát. de azér' pszt! nem köll mindenkinek föltárni, hogy miyen ókosok
    vagyunk, mer' azokat lövik le elébb, s akkor lemaradnánk a többiek látványárul.

    VálaszTörlés
  41. Nincs semmi gond, csak írjatok bármiről:) Elbírja a blog.
    Dorka, Samsara stílusa egészen más, én már az első soroktól tudtam, hogy Sat ír a nevén. Aranyos kis felesége van ám Satnak, és Sat maga is egy igazán jóképű pasi, a lelkiekről nem is beszélve:) A magyarja meg olyan izgalmas, hogy bele tudok feledkezni, szép, ízes. De vannak olyan puccos blogok a neten (konzervatívok) ahol nem értik. Ezen általában meglepődöm.

    VálaszTörlés

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...