2008. december 8., hétfő

Ez is jó megoldás


Megszületett a fejemben egy kósza gondolat és kiderült, mások már rég megvalósították. A lábbal hajtható autót, azt ám. Ha cangázni jó, miért ne lehetne emberi erővel egy fedett járgányt is megmozgatni. Lustáknak szigorúan csak arra az esetre, ha nem lesz benzin vagy olyan drága lesz, hogy Brunei szultánján kívül csak páran tudják majd megfizetni.

Léteznek már egészen pofás elektromos autók is, de mi van akkor, ha az áram árát is a csillagos szép kék égbe emelik? Úgy lesz pedig, nagyon úgy néz ki. Bioetanol kilőve, a növényekre az embereknek lesz szükségük, nem az autóknak. Marad a lábacskánk, az mindig kéznél van és nem is kerül sokba. Beülünk az autóba, hajtjuk mint kiskorunkban és miénk az országút. Sehol sem kell megállni tankolni. Királyság, nem?

Volt egy szép felvonulás fővárosunk belvárosában ősszel, valamikor akkor volt az Alternatív Autózás Napja. Ideje volt, hogy legyen egy ilyen napunk is. Voltak ott autócsodák bőven, sűrített gázzal üzemelők, hibrid autók na meg az elektromosak, de nekem a lábbal hajtós lopta magát a szívembe. Szeretnék egy ilyen autót vagy mit. Járgányt. Annyira drága nem lehet. Ha megtudok valamit, szólok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...