2008. december 12., péntek

A festett ruha hizlal


Eddig azt hittem, hogy a csoki, meg a sütikék, meg a mozgáshiány ami hizlal. De ezeket az okokat elvethetjük, másról van szó. Beidézem, mit írt erről az Inforádió honlapja:

egy, a ruhák festéséhez használt vegyületet tartanak felelősnek a világjárványként terjedő elhízásért japán kutatók. A vizsgálatot a Bioscience című tudományos folyóirat közölte. A festékként használt tartósítószert környezetszennyező mivolta miatt betiltották, de csak most derült ki, hogy az emberi zsírszövet is növekedésnek indulhat tőle.


Dr. Matos Lajos szívgyógyász főorvos elmondta, hogy a tributiltin fontos konzerváló szer, például faanyagokat szoktak vele védeni. Azonban a tengerek is szennyeződtek, mivel a hajókat is lefestik vele a tengeri élőlények megtelepedése ellen.Kifejtette: a textilipar gyártási titokként kezeli a tributiltin alkalmazását. Ha kioldódik, az emberekre is lehet hatása. Az elhízást úgy segítheti elő, hogy beépül a sejtekbe, a sejtmagba. Ezek a sejtek pedig így zsírt halmoznak föl. A sejtek, és ennek nyomán az egész szervezet elzsírosodhat - figyelmeztet a szívgyógyász.

Mit szóltok? Ha ez igaz, vajon hogy lehet védekezni ellene? Mindenki hord festett ruhát. Viszont nem mindenki izzadós. Én sem. Talán éppen az izzadság maga oldja ki a mérgező és hizlaló anyagot a ruhából? Na látjátok pasik, nem véletlenül kell az az atlétatrikó. Az talán megvéd. És a tenger? Ha szennyeződik a hajóktól? Megvan. Hízik a tenger is. Emiatt tűnik majd el Hollandia, hoppácska. Etetnek itt össze-vissza a klímaváltozással:P

Komolyan, annyi idegesítő dolgot lehet olvasni. Lehet, hogy hülyeség az egész. Tüntessék el azt az anyagot, lecseréljük a ruhatárunkat és újból karcsú lesz az emberiség. Jöhet a csokika:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...