2008. december 10., szerda

Mi lesz veled, Ferihegy?


Nem értem, mi zajlik Ferihegyen. Mit szeretnének elérni? Több fizetést? Vagy azt, hogy ne legyenek elbocsátások? De miért ne? Ezt én kérdezem. Az autóipar haldoklik, ha át nem állnak egészen más jellegű autók gyártására, akkor meg is halnak. Ezrével építik le a dolgozóikat. Miért lenne ez másképp a légiközlekedésnél?

Az Usában légitársaságok mentek csődbe és ez a folyamat most is zajlik. Miért éppen a Malév lenne a kivétel? Egyre drágább a repülés, hiába lett most olcsóbb az olaj, a világgazdaság válsága nem ért véget. És azon is jó lenne elfilózni, jó-e nekünk, hogy most ennyire olcsó az üzemanyag. Szerintem nem jó. Mert azt jelenti, hogy nincs kereslet. Ha nincs kereslet azt jelenti, hogy nem folyik a termelés, kevesebbet szállítanak, stb. Gördül tovább a nehéz kő. Ki tudja, hol áll meg.

A Malévnek sem lesz jobb, viszont még ennél is rosszabb lesz. Nem hinném, hogy elérik, amit követelnek. Sajnos a sztrájkok a repülés biztonságát veszélyeztetik, nincs odafigyelés. Emberéleteket követelhet ez az állapot. Mondom ezt úgy, hogy mélyen együttérzek velük, hiszen egy pilóta hova menjen dolgozni, ha nem repülhet? Hol keresnek még pilótákat? Nem könnyű.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...